Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΜΣ - ΣΕΗ
Συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των δημιουργών

Με κοινή τους ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των δημιουργών, για να διαχειρίζονται οι ίδιοι μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και των κυβερνήσεων να μετατρέψουν το πνευματικό δικαίωμα σε ιδιοκτησία.

Η πνευματική δημιουργία δεν είναι άλλος ένας τρόπος για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι δικαίωμα των δημιουργών και ανάγκη του λαού μας. Είμαστε αντίθετοι στην ευρωπαϊκή Οδηγία που δίνει τη δυνατότητα επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και στην ενσωμάτωση αυτής της Οδηγίας σε νόμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την προσπάθεια υλοποίησης της ευρωπαϊκής Οδηγίας και του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δώσουν τη διαχείριση πνευματικού δικαιώματος σε επιχειρηματίες.

Καλούμε τους δημιουργούς να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να δώσουν τον αγώνα υπεράσπισης της Τέχνης τους μέχρι τέλους. Σε έναν τέτοιο δρόμο θα είναι σίγουρα μαζί τους ο λαός που διψάει για πραγματική Τέχνη αλλά και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος».

Για το φλέγον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων θα δοθεί συνέντευξη τύπου σήμερα, Τετάρτη, στη 1 μ.μ. στο «Αλσος» (Ευελπίδων 4), από όλα τα σωματεία του ελληνικού τραγουδιού, «ΑΣΜΑ 450+», «ΜΕΤΡΟΝ», «ΣΩΜΣΕ», «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», που εδώ και ένα χρόνο ίδρυσαν τον δικό τους αυτοδιαχειριζόμενο φορέα συλλογικής διαχείρισης, την ΕΔΕΜ.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ