Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Γάμος» στο Θέατρο «Σταθμός»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Θέατρο «Σταθμός» (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, Μετρό «Μεταξουργείο») η πρεμιέρα του «Γάμου» του Μάριου Ποντίκα, 40 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Παπακωνσταντίνου και της Αγγελικής Μαρίνου.

Η μικρή κόρη μιας φτωχής οικογένειας βιάζεται. Ακολουθούν αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης. Η υποκριτική αντιμετώπιση του περίγυρου οδηγεί την κοπέλα στην αυτοπυρπόλησή της. Η τελική λύση δίνεται συμβιβαστικά, με το γάμο του θύματος με τον βιαστή του. Το ενδιαφέρον της παράστασης είναι ότι εξετάζει το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων της γυναίκας όχι γενικά και αόριστα, αλλά από ταξική σκοπιά.

Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Βάσω Καμαράτου, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Μυρτώ Πανάγου, Μαργαρίτα Τρίκκα.

Οι συντελεστές, όπως δήλωσαν, αφιερώνουν τις παραστάσεις στη μητέρα της νεαρής κοπέλας Ελένης Τοπαλούδη, που πριν από ένα χρόνο βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, έως τις 31 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org