Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ
«Οχι άλλο αίμα για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων»

Συγκεντρωμένοι από Αχαΐα και Ηλεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πάτρας και ζήτησαν να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, χωρίς διόδια

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Με το σύνθημα «Οχι άλλο αίμα στην "εθνική καρμανιόλα" για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων» έγινε χτες το πρωί η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο δήμος Πατρέων, με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της ΒΙΠΕ. Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι από την Αχαΐα και την Ηλεία φώναξαν για μια ακόμα φορά «Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Επιβάλλεται η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου χωρίς διόδια».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο - Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία χάσαμε 130 συνανθρώπους μας. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος έπρεπε να είχε γίνει χτες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Με τον αγώνα μας είμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και τη λειτουργία του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση, που βάζει τις ζωές που χάνονται απέναντι στη λογική του κόστους - οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε, και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση που να υποχρεωθούν να αποδεχτούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης

Eurokinissi

Ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης
Ταυτόχρονα παλεύουμε στην κατεύθυνση ο δρόμος αυτός να μην καταστρέφει τους οικισμούς από τους οποίους θα περάσει και να μην υποβαθμίσει την περιοχή μας, γι' αυτό και μιλάμε για τη Νότια Χάραξη, που μπορεί και θα έπρεπε να υλοποιηθεί, από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας, για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά, να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, μπορούμε να επιβάλουμε αυτό που είναι κοινή λογική και συμφέρει το λαό. Δεν κάνουμε πίσω».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας Παναγιώτης Κουνάβης, ο αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρας «Ανυπότακτη Πολιτεία», και η Τασία Παπαντωνοπούλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και από τους Συλλόγους Εργαζομένων Δήμου Πατρέων και ΔΕΥΑΠ, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ