Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Δύο οι νεκροί από μεγάλη έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Νεκρός βρέθηκε χτες ο αγνοούμενος εργαζόμενος μετά τη μεγάλη έκρηξη στο πετροχημικό εργοστάσιο IQOXE («Industrias Quimicas del Oxido de Etileno») στην Καταλονία προχτές το απόγευμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους δύο. Η σορός του εργαζομένου βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια του εργοστασίου. Επίσης, έχουν τραυματιστεί οκτώ εργαζόμενοι, τουλάχιστον δύο από αυτούς σοβαρά.

Η έκρηξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, έγινε σε μια από τις τέσσερις μονάδες παραγωγής αιθυλενίου και έγινε αντιληπτή σε απόσταση 50 χλμ., με το ωστικό κύμα να ταρακουνά τους τοίχους των σπιτιών της πόλης Ταραγόνα, όπως ανέφεραν κάτοικοι. Μάλιστα, ο ένας νεκρός είναι κάτοικος κοντινής γειτονιάς και σκοτώθηκε όταν ένα δομικό μέρος του σπιτιού του (πιθανώς μια στέγη) κατέρρευσε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καταλονίας ανέφερε ότι 30 πυροσβεστικά συνεργεία εργάστηκαν όλη τη νύχτα της Τρίτης για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, ενώ ο επικεφαλής της δήλωσε χτες ότι η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον χώρο εκτός εργοστασίου.

Οι αρχές διερευνούν την αιτία του ατυχήματος. Πάντως, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η έκρηξη σημειώθηκε σε τμήμα του εργοστασίου που άνοιξε πέρυσι, μετά από επένδυση περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Στην πόλη της Ταραγόνα, με πληθυσμό περίπου 800.000 κατοίκων, από το 2015 βρίσκεται - σε έκταση 12.000 στρεμμάτων - μια ζώνη χημικής βιομηχανίας, γνωστή ως «ChemMed», η μεγαλύτερη στο είδος της στη Νότια Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ