Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συλλήψεις δημοσιογράφων του «Αναντολού»

ΚΑΪΡΟ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Την ένταση που επικρατεί εδώ και μερικά χρόνια στις διμερείς ανταγωνιστικές σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αντανακλά η προχτεσινή έφοδος Αιγυπτίων αστυνομικών στα κεντρικά γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Αναντολού» στο Κάιρο.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών που έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε χτες ξημερώματα, δίχως να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, συνελήφθησαν τέσσερις δημοσιογράφοι (εκ των οποίων ο ένας Τούρκος), διακόπηκαν η πρόσβαση του πρακτορείου στο ίντερνετ και η λειτουργία των κλειστών κυκλωμάτων καμερών παρακολούθησης στις εγκαταστάσεις του κτιρίου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Η αστυνομική επιχείρηση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που κάλεσε για εξηγήσεις τον διπλωματικό επιτετραμμένο της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Αγκυρα.

  • Ξεκίνησαν χτες, όπως αναμενόταν, για πρώτη φορά οι εξαγωγές ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο. Εξάγεται από το κοίτασμα Λεβιαθάν, που εκμεταλλεύεται κατά 85% η κοινοπραξία της ισραηλινής εταιρείας Ενέργειας «Delek Group» και της τεξανής «Noble Energy».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ