Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη στάση της εργοδοσίας απέναντι στην πολυήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, η συζήτηση της οποίας είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, καταγγέλλεται η προκλητική στάση της εργοδοσίας, που ζητά από τους εργαζόμενους «στήριξη της στρατηγικής της διεύρυνσης της κερδοφορίας του ομίλου», δηλαδή τεράστια κέρδη για τους μετόχους και τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Στην ίδια κατεύθυνση, τονίζει, η εργοδοσία επιδιώκει «παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων στον όμιλο ΟΤΕ (απόσχιση έργου, δημιουργία θυγατρικών, απολύσεις κ.λπ.) (...) αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές, προέβη σε απόλυση των φυλάκων εν μέσω απεργίας, που δεν έχουν υπογράψει την απόλυσή τους (...) στις 12/12/19, απροειδοποίητα, έκλεισε την "OTE Academy" στη Θεσσαλονίκη απολύοντας 3 εργαζόμενες».

Σημειώνεται ακόμα ότι η εργοδοσία στις 7 Γενάρη, «αποθρασυμένη από την κυβερνητική κάλυψη και τη σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, αλλά και εξοργισμένη από την αποτυχία της προσπάθειας "κοινωνικού αυτοματισμού" και τρομοκράτησης των εργαζομένων, πέρασε σε απροκάλυπτη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, που περιφρουρούσαν τον απεργιακό τους αγώνα πανελλαδικά. Εξαπέλυσε όλους τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (εργασία από το σπίτι, εκβιασμό των απεργών ασφαλείας, συνεργασία με αποθήκες τρίτων, πρόσληψη εργολάβων κατά τη διάρκεια της απεργίας, εναλλαγή κτιρίων, χρήση κτιρίων άλλων επιχειρήσεων), επιτέθηκε ενάντια στους απεργούς με την αποφασιστική παρέμβαση της καταστολής του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας, προέβη σε μηνύσεις και συλλήψεις απεργών».

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος απεργός, όπως ορίζει και η εργατική νομοθεσία, και να παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ακυρώσει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, οι οποίοι είναι παράνομοι. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία για δεδουλευμένα στον όμιλο Σκουλούδη(2014-12-19 00:00:00.0)
Τρομοκρατική απόλυση στην «Olympic Handling SA»(2012-11-14 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη η απεργία για τους επόμενους αγώνες(2012-05-12 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη η απεργία για τους επόμενους αγώνες(2012-05-12 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση στα εργοστάσια του Βόλου(2011-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ