Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Με κλιμάκωση του αγώνα για την κλαδική ΣΣΕ να απαντηθούν οι αξιώσεις της εργοδοσίας

Την απαράδεκτη πρόταση που κατέθεσαν οι κλινικάρχες (ΣΕΚ) στις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ του κλάδου καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας, ενημερώνοντας ότι η εν λόγω πρόταση αφορά ΣΣΕ με μηδαμινές αυξήσεις, από 1% έως 3%, ενώ περιλαμβάνεται και η κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Παράλληλα, το κλαδικό Σωματείο καταγγέλλει τη στάση που κρατά στις διαπραγματεύσεις το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΣΝΙΕ).

«Προτείναμε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να γίνει ανοιχτή σύσκεψη όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Να βάλουμε στόχο την υπογραφή Σύμβασης με αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς και να σχεδιάσουμε απεργιακή κινητοποίηση, φροντίζοντας με συγκεκριμένους τρόπους για την επιτυχία της. Η πρότασή μας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που αποφάσισε να γίνει (δεν έγινε ποτέ) διευρυμένη σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής», επισημαίνει μεταξύ άλλων το κλαδικό Σωματείο.

Την ίδια ώρα, προσθέτει, στους χώρους δουλειάς επικρατεί αναστάτωση, ενώ εργαζόμενοι, ακόμα και με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, παραιτούνται λόγω της έντασης της εργασίας και των πολύ χαμηλών μισθών.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το κλαδικό Σωματείο έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις, μοιράζει ανακοινώσεις, αποκαλύπτει την απαράδεκτη πρόταση των εργοδοτών.

«Το Σωματείο μας», επισημαίνει, «με την έγκαιρη ενημέρωση, την αποκάλυψη των σχεδίων της εργοδοσίας, συνέβαλε καθοριστικά να μη γίνουν πράξη οι αξιώσεις των εργοδοτών για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης με μειώσεις (κατάργηση ανθυγιεινού) και αυξήσεις - κοροϊδία (1%) (...) Το προεδρείο της Ομοσπονδίας υποχρεώθηκε να δεσμευτεί, έστω και την τελευταία ώρα, ότι δεν θα δεχτεί τις εργοδοτικές προτάσεις».

Το κλαδικό Σωματείο επαναφέρει την πρότασή του για κινητοποιήσεις, με οργανωμένη κλαδική απεργία με αιτήματα αιχμής: Αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς. Επαναφορά μειωμένων ωραρίων και ειδικών αδειών όπως ισχύει στο Δημόσιο. Επαναφορά επιδομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ