Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στο νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης απεργιακού μετώπου.

Σύσκεψη σωματείων στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 13/1 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που οργάνωσαν σωματεία του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και σωματείων του νομού.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης, ενώ παρευρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Τα σωματεία που συμμετείχαν αποφάσισαν να απαντήσουν με απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τον αντιασφαλιστικό νόμο, όπως και να καταθέσουν αντίστοιχη πρόταση στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Παράλληλα αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρα για την προετοιμασία της εργατικής τάξης, όπως: Συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, επεξεργασία πλαισίου πάλης ανά κλάδο, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και Απεργιακών Επιτροπών.

Στη σύσκεψη μίλησαν επίσης ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Δημόκριτος Σαλούστρος, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο Γιάννης Μηλιαράς, γραμματέας της ΠΕΤ ΟΤΕ Ηρακλείου, ο Ανδρέας Κριαράς, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Τάσος Κωνσταντινίδης, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Τυπογράφων, και η Κατερίνα Μαρκάκη από τους εργαζόμενους στην Ανακύκλωση.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συνελεύσεις

Οι συσκέψεις και συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζονται ως εξής:

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας οργανώνει σύσκεψη σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Λεωνίδου 10-11).

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων επίσης σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας σήμερα στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση το Σάββατο 18/1 στις 6.30 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ.

  • Σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μπροστά στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί σήμερα Τετάρτη η ΟΒΣΑ τα σωματεία - μέλη της, στις 6.30 μ.μ. (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις για την απεργία(2024-04-06 00:00:00.0)
Μέρα μέρα κλιμακώνεται η προετοιμασία για τη μεγάλη μάχη(2022-10-07 00:00:00.0)
6 Μάη: Πρώτη απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο(2021-04-23 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο(2019-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ