Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τίμησαν τους κομμουνιστές ηγέτες Λίμπκνεχτ και Λούξεμπουργκ

Από τη συμμετοχή της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στη διαδήλωση στο Βερολίνο
Από τη συμμετοχή της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στη διαδήλωση στο Βερολίνο
Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεγάλη διαδήλωση προς τιμήν των ηγετών του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ. Οι δύο ηγέτες της ομάδας του «Σπάρτακου» και μετέπειτα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας (KPD) δολοφονήθηκαν πριν από 101 χρόνια, αμέσως μετά την κατάπνιξη της επανάστασης των εργατών του Βερολίνου, από παραστρατιωτικές ομάδες υπό τις εντολές της γερμανικής αστικής τάξης και της τότε σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του SPD.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαδήλωσαν με τα πανό τους μαζί με το μπλοκ του Γερμανικού ΚΚ (DKP), του ΚΚ Τουρκίας (TKP), αλλά και με αντιπροσωπεία του διωκόμενου στη χώρα του ΚΚ Πολωνίας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν την κεντρική λεωφόρο του Ανατολικού Βερολίνου, Frankfurter Allee, προέκταση της ιστορικής Karl Marx Allee, για να καταλήξουν στο μνημείο που είναι αφιερωμένο σε δεκάδες προσωπικότητες του γερμανικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, στους νεκρούς της Επανάστασης του Νοέμβρη του 1918, των Διεθνών Ταξιαρχιών και της πάλης ενάντια στο φασισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ