Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Συνεχίζεται η εξέταση των μαρτύρων

Με την κατάθεση του διαφημιστή Εμ. Βουλκίδη συνέχισε χτες τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση του σκανδάλου «Novartis» και αν τέλεσε το αδίκημα της σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων. Ο διαφημιστής εμπλέκεται στην υπόθεση με βάση κατάθεση που τον εμφανίζει να έχει σχέση με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση πολιτικών προσώπων.

Ο μάρτυρας κατονόμασε ως αποδέκτη των χρημάτων που επέστρεφε στη «Novartis» τον Φ. Δεστεμπασίδη, υπεύθυνο επικοινωνίας της «Novartis», που έχει ήδη καταθέσει στην Προανακριτική ότι ουδέποτε έδωσε χρήματα ή έχει οποιαδήποτε επαφή με πολιτικούς. Αξια επισήμανσης είναι και η κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρ. Πάγου Ι. Αγγελή, ο οποίος σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα στάση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη (παράτυπες αρχειοθετήσεις κ.ο.κ), φέρεται να είπε ότι ειδικά στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει ανεξαρτησία, αφού οι διορισμοί γίνονται από τις κυβερνήσεις» και ότι «δεν θα σταματήσει η έντονη αυτή επίδραση αν δεν σταματήσει ο ορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Στη βάση αυτή, φέρεται να κατέθεσε ότι η επιλογή της Ελ. Τουλουπάκη να μη διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση ήταν εντολή του λεγόμενου πολιτικού προσώπου που αναφέρεται ως «Ρασπούτιν» και πως το πρόσωπο αυτό «εξυπηρετούσε και τις δύο πλευρές», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται «σαφέστατα για στημένο παιχνίδι», φέρεται να είπε ο Ι. Αγγελής, και πως «πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο σε τέτοια έκταση»... Η Ελ. Τουλουπάκη θα είναι η επόμενη μάρτυρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ