Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Στα χέρια σας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης»

Η αγόρευση της Χρύσας Παπαδοπούλου, συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα

INTIME NEWS

Την πεποίθησή της ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση εξέφρασε η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, ζητώντας χτες στο δικαστήριο την καταδίκη των χρυσαυγιτών.

«Με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια έχετε στα χέρια ό,τι χρειάζεται και πολλά περισσότερα για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της μέχρι τον αρχηγό της», υπογράμμισε.

Μεταξύ των πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων της αγόρευσής της, η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα τόνισε στο δικαστήριο πως η σχέση που συνέδεε τον Ρουπακιά, τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο δεν ήταν προσωπική. «Ηταν η ένταξη στην ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο καθένας με την ιδιότητα που είχε σε αυτήν και αναλόγως της ιεραρχικής βαθμίδας που βρισκόταν...». «Για αυτό και έχει σημασία η αποτύπωση της χρονικής αλληλουχίας των τηλεφωνημάτων, γιατί καταδεικνύει το ότι και εκείνο το βράδυ λειτούργησε η ιεραρχία στον κομματικό μηχανισμό της ΧΑ. Τα μέλη της ΤΟ Νίκαιας δεν έδρασαν ούτε αυτόνομα, ούτε αυτόβουλα, έδρασαν αφού πήραν το ΟΚ από τον Λαγό, τηρώντας απόλυτα την ιεραρχία. Ολοι δε, και ο Λαγός, λογοδοτούν και αναφέρονται στον αρχηγό, όπως ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνήγορος επισήμανε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου αγνόησε το τηλεφώνημα του πυρηνάρχη προς τον Λαγό λίγο πριν στείλει τα μηνύματα που κινητοποίησαν το τάγμα εφόδου εκείνο το βράδυ. «Αυτό το τηλεφώνημα Πατέλη - Λαγού δεν αναφέρθηκε ουδόλως στην εισαγγελική πρόταση. Αμέσως μόλις κλείνει το τηλέφωνο ο Πατέλης με τον Λαγό, στέλνει το sms "όλοι τώρα τοπική", ενεργοποιώντας το τάγμα εφόδου. Εδώ είναι προφανής η αποδεικτική σύνδεση που δημιουργείται με το βίντεο του Πατέλη, "ο,τι κινείται σφάζεται", όπου εξηγεί τον τρόπο δράσης της ΧΑ και λέει ότι αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό, θα σας έρθει μήνυμα, αν όχι θα κάτσετε σπίτι σας. Ο Πατέλης πήρε το ΟΚ από τον Λαγό στο τηλέφωνο για την ενεργοποίηση του τάγματος εφόδου και έστειλε το sms. Επίσης, δεν αναφέρθηκε η εισαγγελική πρόταση στην κλήση του Λαγού προς τον Πατέλη στις 23.50 και στην αποστολή ενός sms» ανέφερε δείχνοντας ότι η επικοινωνία συνεχιζόταν.

Αναφερόμενη στα μέλη των ταγμάτων εφόδου είπε: «Οι Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Ρουπακιάς κ.ά. ήταν πλέον όλοι μέλη της οργάνωσης ΧΑ, στρατιώτες της οργάνωσης. Αισθάνονταν ότι ανήκαν κάπου, σε μια ομάδα και ήταν δυνατοί, ισχυροί. Ολοι μαζί, όμως, ήταν στρατιώτες, ήταν λόχος, ήταν τάγμα. Μια ενιαία ομάδα που δρούσε ως ενιαία ομάδα, τα δε μέλη της αισθάνονταν έναντι των άλλων ως μία ενιαία ομάδα. Ολοι μαζί ήταν ένα τάγμα που εκπαιδευόταν στη Νέδα (σ.σ. το 2011) στη χρήση πολεμικών όπλων, με εντολή Λαγού και ορκιζόταν αιώνια πίστη στον αρχηγό Μιχαλολιάκο».

Αναφερόμενη στις «ανακρίβειες» της εισαγγελικής πρότασης είπε: «Δεν είναι αληθές ότι πριν από τη δολοφονία ο Ρουπακιάς δεν μίλησε με τους Πατέλη και Καζαντζόγλου. Αυτό το ισχυρίστηκε ο Ρουπακιάς στην απολογία του, αλλά υπάρχει κλήση από τον Ρουπακιά στον υπεύθυνο ασφαλείας Καζαντζόγλου. Ηξερε, δηλαδή, ο Ρουπακιάς γιατί πήγαινε στα γραφεία της ΤΟ στη Νίκαια να συναντήσει τους άλλους (...) Δεν είναι αληθές ότι οι χρυσαυγίτες δεν ήταν οπλισμένοι έξω από το Κοράλλι, όπως φαίνεται από το σήμα που διαβιβάζει ο αστυνομικός Τσολακίδης "Κέντρο, υπάρχουν σιδηρομπουνιές και ρόπαλα". Αυτό έχουν καταθέσει και οι φίλοι του Παύλου».

Απαντώντας επιπρόσθετα στα όσα υποστήριξε η εισαγγελέας, ότι ο μάρτυρας κατηγορητηρίου Δ. Ψαρράς απάντησε αόριστα για το πώς βρέθηκε στα χέρια του το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων την «Αρχή του Αρχηγού» και το έχει καταθέσει στο δικαστήριο, η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής έκανε λόγο για ψευδή ισχυρισμό της εισαγγελικής πρότασης. Κι αυτό γιατί ο δημοσιογράφος όχι μόνο ανέφερε το πώς απέκτησε το καταστατικό, αλλά το απέδειξε κιόλας προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα. «Μετά την επισήμανση της Πολιτικής Αγωγής ότι και πριν την κατάθεση καταστατικού από τη Χρυσή Αυγή στον Αρειο Πάγο, υπάρχουν άρθρα που αναφέρονται σε καταστατικό και τροποποίηση αυτού, τότε και μόνο τότε υιοθέτησαν οψίμως τον ισχυρισμό ότι είχαν ένα άτυπο δισέλιδο ως καταστατικό. Ομως ήταν τόσο όψιμος και αυτός ο ισχυρισμός που δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ