Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Σήμερα η μαζική συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή
  • Στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα το αγωνιστικό ραντεβού
  • Συγκεντρώσεις αύριο Σάββατο σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Χανιά

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα, Παρασκευή 10 Γενάρη, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα, η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η Επιτροπή Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί στην Αθήνα από εργατικά σωματεία, την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, έχει επιπλέον απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στη νεολαία, στο λαό να καταδικάσουν τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις και με μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη μέρα της ψήφισής της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όσο και στο συλλαλητήριο για την καταδίκη της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας απευθύνουν επίσης η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ στο κάλεσμά της εκφράζει, μεταξύ άλλων, την έντονη ανησυχία και τη διαμαρτυρία της προς την κυβέρνηση της ΝΔ, «που παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά την ίδια στιγμή και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας».

Σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό των ΗΠΑ στους σχεδιασμούς τους ενάντια στο Ιράν, τονίζοντας ότι «μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο, καθώς δείχνουν το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς μέσω του δικτύου ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών και όχι μόνο».

«ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα θέτουν σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Καλούμε το λαό να καταδικάσει τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ. Ηδη σε αυτό το πλαίσιο κειμένου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις», τονίζει η Επιτροπή και απαιτεί:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
  • Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), το ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) Θεσσαλονίκης, αύριο Σάββατο 11 Γενάρη, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή τους καλούν όλες και όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά και να στείλουν πανίσχυρο μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενίσχυσης της πάλης για αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Επίσης για αύριο, Σάββατο 11 Γενάρη, οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - πικετοφορίες:

-- Στην Πάτρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

-- Στα Χανιά, στις 11 π.μ., στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Θυμίζουμε πως κάλεσμα για μαζικό συλλαλητήριο στη Λάρισα και τον Βόλο τη μέρα της ψήφισης της Συμφωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής έχουν απευθύνει και οι Επιτροπές Αγώνα Λάρισας και Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org