Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πολλά προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου

Με τα σοβαρά πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η Ειδική Αγωγή και με ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου είναι αντιμέτωποι μαθητές και γονείς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου Αττικής.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Σύλλογος Γονέων ανάρτησε πανό στο σχολείο, δηλώνοντας: «Οι γονείς ΑμΕΑ έχουμε βαρεθεί από τα ανέξοδα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλουμε ελπίδα στη ζωή μας και αυτή θα έρθει μόνο μέσα από τη δική μας αποφασιστική και ανυποχώρητη κινητοποίηση». Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων τοποθετήθηκε σχετικά και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σχολείο δυναμικότητας 90 μαθητών όπου σήμερα φοιτούν οι διπλάσιοι, με τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού να είναι συμβασιούχοι. Οι γονείς σημειώνουν πως ο θεσμός των αναπληρωτών που φτάνουν στο σχολείο αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και η αλλαγή εκπαιδευτικών κάθε χρόνο είναι επιζήμια για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αναφέρονται στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στη μεταφορά από και προς το σχολείο που επαναλαμβάνονται κάθε χρονιά, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να έχουν μείνει στα σπίτια τους ή να δυσκολεύονται στις πολύωρες διαδρομές, καθώς δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι συνοδοί. Ο Ενιαίος Σύλλογος ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών, να λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών με όρους ασφάλειας και ουσιαστικής εκπαίδευσης, να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές και συμβασιούχοι, να παρθούν τα μέτρα ώστε τελειώνοντας την εκπαίδευση, το παιδί να μπορεί να ενταχθεί στην κοινωνία και στην παραγωγή.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων δηλώνει στο πλευρό των γονιών του ΕΕΕΕΚ και καταγγέλλει τη στάση της διεύθυνσης του σχολείου, σημειώνοντας πως επιχειρεί να βάλει εμπόδια στη δράση του Συλλόγου Γονέων...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org