Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΠΟΕΜ
Ταγμένοι στην υπονόμευση κάθε προσπάθειας οργάνωσης του κλάδου

Τη συγκρότηση της Προσωρινής Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) σε σώμα συνεχίζουν να εμποδίζουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, με στόχο να βάλουν προσκόμματα σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα στον κλάδο. Ετσι, την Τρίτη, αρνήθηκαν για μια ακόμα φορά να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα, την οποία κάλεσε η ΔΑΣ.

Μάλιστα, στη νέα πρόσκληση της ΔΑΣ για συνεδρίαση την Παρασκευή 6/12 απάντησαν γραπτά αντιπροτείνοντας ως ημερομηνία συνεδρίασης την Κυριακή 8/12. «Το έκαναν αυτό ενώ γνωρίζουν ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα έχει καλέσει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πλατιά σύσκεψη στη Λάρυμνα, για το φλέγον ζήτημα της ΛΑΡΚΟ. Το έκαναν αυτό ενώ γνωρίζουν ότι δεκάδες συνδικάτα, μεταξύ των οποίων και τα μεγαλύτερα του κλάδου μας, έχουμε ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα είμαστε όλοι μας εκεί», καταγγέλλει η ΔΑΣ και προσθέτει πως «αν είχαν έστω και λίγη τσίπα θα είχαν φροντίσει να είναι και αυτοί».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων και να τις απομονώσουν σε κάθε χώρο δουλειάς «για να μπορέσουν να οργανωθούν αγώνες με βάση τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ