Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κινδυνεύουν τα φαβορί

Στις προσπάθειες τριών ομάδων της πρώτης κατηγορίας - της ΑΕΛ, του ΟΦΗ και της Ξάνθης - να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τους πρώτους αγώνες μοιράζεται κατά κύριο λόγο το ενδιαφέρον στο σημερινό κυρίως μέρος των επαναληπτικών για την 5η φάση του Κυπέλλου.

Στη Λάρισα η γηπεδούχος ΑΕΛ, με εφαλτήριο τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, καλείται να ανατρέψει το 3-0 με το οποίο είχε ηττηθεί από την Καλαμάτα στη Μεσσηνία. Δύσκολη αποστολή έχει και ο επίσης φορμαρισμένος ΟΦΗ, που υποδέχεται την Καβάλα η οποία τον είχε νικήσει 2-0 στον πρώτο αγώνα. Πιο ευνοϊκά είναι τα πράγματα για την Ξάνθη, η οποία υποδέχεται τον Απόλλωνα Λάρισας και καλείται να ανατρέψει το σε βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα.

Αντίθετα, αγκαλιά με την πρόκριση βρίσκεται ο Πανιώνιος, που με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης έχει «προίκα» του υπέρ του 3-0 από τον πρώτο αγώνα στον Βόλο. Από την άλλη, ανοιχτή είναι η κατάσταση στον επαναληπτικό μεταξύ Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης στην Κρήτη, με τους Αρκάδες να έχουν μικρό προβάδισμα μετά το υπέρ τους 1-0 στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα: Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς (15.00 - Cosmote Sport 1), ΟΦΗ - Καβάλα (15.00 - Cosmote Sport 2), Πανιώνιος - Ολυμπιακός Βόλου (17.15 - Cosmote Sport 5), Ξάνθη - Απόλλων Λάρισας (17.15 - Cosmote Sport 3), Λάρισα - Καλαμάτα (19.30 - Cosmote Sport 1), Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα (19.30 - Cosmote Sport 2).

Προκρίθηκαν Παναιτωλικός και Τρίκαλα

Την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση «σφράγισαν» χτες Παναιτωλικός και Τρίκαλα, στις αναμετρήσεις που άνοιξαν την αυλαία των επαναληπτικών αγώνων. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έφτασε σε δεύτερη ευρεία νίκη απέναντι στον Ιάλυσο, 5-1, μετά το 4-0 στη Ρόδο. Πανηγυρική πρόκριση πήραν και τα Τρίκαλα, που επικράτησαν του Εργοτέλη και στο Ηράκλειο, με 1-0, μετά το 3-2 στην έδρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ