Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Προς αύξηση του αριθμού των εγγυημένων συμβολαίων

Προχωρά η Ευρωλίγκα τα σχέδιά της για διεύρυνση των ομάδων στις οποίες θα δίνονται τα λεγόμενα εγγυημένα συμβόλαια συμμετοχής. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του ισχυρού άνδρα της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ότι η Αλμπα Βερολίνου είναι το φαβορί ανάμεσα στις υποψήφιες ομάδες προκειμένου να εξασφαλίσει εγγυημένη συμμετοχή στη διοργάνωση, η συνεδρίαση των μετόχων της Λίγκας, που έγινε στην Αθήνα, ουσιαστικά έδωσε το «πράσινο φως». Τα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν στην κατεύθυνση της αύξησης της σταθερότητας της Ευρωλίγκας, μέσα από την αύξηση του αριθμού των εγγυημένων συμβολαίων.

Θυμίζουμε ότι φέτος από τις 18 ομάδες οι 11 έχουν εγγυημένα συμβόλαια, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στην πρώτη τη τάξει διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ ανεξάρτητα από τη θέση τους στα εθνικά τους πρωταθλήματα ή ακόμα κι αν δεν συμμετέχουν σε αυτά, όπως δείχνει το παράδειγμα του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, τα μέλη της Ευρωλίγκας αποφάσισαν τη δημιουργία δικού τους οργάνου επίλυσης οικονομικών διαφορών μεταξύ συλλόγων και προπονητών, του Επιμελητηρίου Επίλυσης Διαφορών Καλαθοσφαίρισης. Στη συνάντηση έγινε επίσης ενημέρωση από τον Τζ. Μπερτομέου προς τα μέλη σχετικά με τα οικονομικά της Ευρωλίγκας αλλά και τα μελλοντικά εμπορικά της σχέδια.

  • Με σχετική επιστολή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε την Ευρωλίγκα για τα μέτρα ασφαλείας που προτίθεται να λάβει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 7 Δεκέμβρη για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ