Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενημέρωση για τα προβλήματα του κλασικού αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα

Το Καυταντζόγλειο Στάδιο

MotionTeam

Το Καυταντζόγλειο Στάδιο
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο, ενημερώθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Δελή, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με μέλη της διοίκησης του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τομπούλης, και τα μέλη του ΔΣ, Γιώργος Τσίντζιλης και Ηλίας Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκαν στις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες γυμνάζονται οι αθλητές, οι οποίοι παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να φέρνουν νίκες πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες και Ολυμπιακές.

Οπως είπαν, το προπονητήριο στίβου του Καυταντζόγλειου, έπειτα από δέκα χρόνια προσπαθειών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε προς χρήση το Μάρτη του 2018, μαζί με το χόρτο του κεντρικού σταδίου, του οποίου όμως ο ελαστικός τάπητας είναι επικίνδυνος για τους αθλητές και δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Μάη του ίδιου έτους ξεκίνησε η κατασκευή του ελαστικού τάπητα, με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Αυγούστου φέτος, ωστόσο το έργο σταμάτησε και παραμένει άγνωστο πότε θα παραληφθεί για αγώνες στίβου.

Την ίδια ώρα στο Καυταντζόγλειο εδρεύει το Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, που έχει περίπου 25 αθλητές υψηλού επιπέδου από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Για αυτούς τους αθλητές - όπως και για τους άλλους 2.700 των 50 περίπου σωματείων της Θεσσαλονίκης - δεν υπάρχει χώρος για προπονήσεις, διότι το βοηθητικό προπονητήριο στίβου δεν χωράει τόσους αθλητές μαζί με τις ακαδημίες.

Επιπλέον, οι χώροι που διατίθενται εντός του κλειστού δεν επαρκούν για τους χειμερινούς μήνες, καθώς ο αριθμός των αθλουμένων έχει αυξηθεί πολύ και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών ή άλλων ατυχημάτων. Πολλά από τα όργανα του στίβου που βρίσκονται στο Καυταντζόγλειο για τους αγώνες είναι κατεστραμμένα, και άλλα χρειάζονται επισκευή. Ομως όλα αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τη χρηματοδότηση να μειώνεται συνεχώς. Συν τοις άλλοις, είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό συντήρησης και φύλαξης των εγκαταστάσεων.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Ο Γ. Δελής ενημέρωσε ότι ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας λύση σε όλα τα παραπάνω. Μάλιστα η Ερώτηση μετατράπηκε σε Επίκαιρη προκειμένου να ασκηθεί επιπλέον κοινοβουλευτική πίεση. Στο κείμενό της ερωτάται η υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε άμεσα να βρουν λύση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη αλλά και ειδικά αυτά που υπάρχουν στην κατάσταση του Καυταντζόγλειου Σταδίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι το Κόμμα θα στηρίξει κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην κατεύθυνση διεκδίκησης λύσεων στα παραπάνω προβλήματα και χώρων για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ