Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αντιδράσεις πλημμυροπαθών για τα μέτρα - ασπιρίνη του Τζόνσον

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την οργή εκατοντάδων πλημμυροπαθών στην περιφέρεια της βόρειας Αγγλίας εισέπραξε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εξαιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης της κρατικής μηχανής στις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες και της έλλειψης σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων, δεδομένης της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που πλήττουν τα τελευταία χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Συναντώντας πλημμυροπαθείς στα νότια περίχωρα του Γιόρκσιρ, ο Τζόνσον προσπάθησε να τους καθησυχάσει διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του παίρνει μέτρα για την ανακούφισή τους. Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν εκτονώθηκαν, διότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τζόνσον έπειτα από την προχτεσινοβραδινή έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων COBRA, μοιάζουν με μέτρα - ασπιρίνη, καθώς περιορίζονται σε ένα επίδομα των 500 λιρών για κάθε νοικοκυριό που είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει και σε ένα επίδομα 2.500 στερλινών για τις πλημμυρισμένες επιχειρήσεις.

Τα χειρότερα, ενδεχομένως, δεν έχουν περάσει, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Λονδίνο προβλέπει νέες σφοδρές βροχοπτώσεις εντός 24ώρου σε βόρεια, κεντρική και νότια Αγγλία. Νέες πιθανές καταστροφικές πλημμύρες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν δυσμενώς τους κυβερνώντες Συντηρητικούς, ενώ απομένει πλέον κάτι λιγότερο από μήνα μέχρι τις κάλπες της 12ης Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ