Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Καταγγελία για απόπειρα κατάληψης της πρεσβείας της Βενεζουέλας

Στην καταγγελία ότι η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Μπραζίλια της Βραζιλίας δέχτηκε επίθεση από ομάδα που φαίνεται να πρόσκειται στην αντιπολίτευση στον Βενεζουελάνο Πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, έκανε ο επικεφαλής της, Φαουστίνο Τορρέλα. Η ομάδα αυτή με κουκούλες χειροδίκησε κατά του προσωπικού και έμεινε κάποιες ώρες στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, κατέστησε υπεύθυνη την κυβέρνηση του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο για την ασφάλεια του διπλωματικού προσωπικού και τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, που θεωρείται βενεζουελάνικο έδαφος, και ζήτησε σεβασμό στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις.

Επίσης, ο βουλευτής του Κόμματος Εργατών της Βραζιλίας (PT), Πάουλο Πιμέντα, που βρέθηκε στο χώρο της πρεσβείας, δήλωσε ότι η ομάδα Βενεζουελάνων αλλά και Βραζιλιάνων έδρασε με τη διευκόλυνση και ουσιαστικά την προστασία της βραζιλιάνικης αστυνομίας.

Το περιστατικό αυτό, που είναι πολύ σοβαρό, είναι παρόμοιο με τις επιχειρήσεις που έστησαν και σε άλλες πρεσβείες οπαδοί του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και ΕΕ στη Βενεζουέλα, του αυτοανακηρυγμένου προέδρου Χουάν Γκουαϊδό για να εγκαταστήσουν δικούς τους, όπως έχουν πετύχει στις ΗΠΑ. Επίσης θεωρείται ότι εκδηλώθηκε χτες, για να συνδυαστεί με τη Σύνοδο Κορυφής της διακρατικής καπιταλιστικής ένωσης BRICS (των Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής) που ξεκίνησε στην Μπραζίλια και ολοκληρώνεται σήμερα με τη συμμετοχή των Προέδρων των 5 χωρών και δύο μέρες μετά από το πραξικόπημα στη Βολιβία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ