Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- «Γαλλία και Ευρώπη επιθυμούν να έχουν τον καθοριστικότερο ρόλο στην επανέναρξη διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας σεβόμενοι τους Αμερικανούς και άλλους παράγοντες», δήλωσε χτες μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμ. Μακρόν, ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλ. Βούτσιτς. Αργότερα οι δύο Πρόεδροι συμμετείχαν σε απρογραμμάτιστη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι Ευρωπαίοι απέτυχαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Ιράν βάσει της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, κατήγγειλε στο «Twitter» o Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας σε «προειδοποίηση» της ΕΕ, η οποία κάλεσε την Τεχεράνη να παραμείνει δεσμευμένη, διαφορετικά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δεκάδες παιδιά, συνολικά 50 άτομα τραυματίστηκαν μετά από την «εισβολή» ενός 23χρονου σε νηπιαγωγείο της νοτιοδυτικής Κίνας, όπου ψέκασε όσους βρήκε μέσα με υδροξείδιο του νατρίου (μπορεί να προκαλέσει δερματικά εγκαύματα ή οφθαλμικά προβλήματα), στην πόλη Καϊγιουάν, της επαρχίας Γιουνάν. Δύο από τα θύματα εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα. Ο δράστης πιθανολογείται ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

ΝΤΑΚΑ.-- Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 60 τραυματίστηκαν μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στο Ανατολικό Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία, χτες, γύρω στις 3 π.μ. Στέλεχος των σιδηροδρόμων ανέφερε ότι πιθανή αιτία θεωρείται πρόβλημα στη σηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org