Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«GOOGLE»
Ελέγχει ιατρικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Πρόσβαση στην τεράστια δεξαμενή δεδομένων τουλάχιστον 50.000.000 Αμερικανών ασθενών, δίχως καν να ζητήσει την άδειά τους, έχει αποκτήσει το αμερικανικό τεχνολογικό μονοπώλιο «Google» μετά από συμφωνία που έκλεισε, εν κρυπτώ, με την ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης «Ascension», που διαχειρίζεται 2.600 νοσοκομεία σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου «Nightingale».

Αποκλειστικές πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας «The Wall Street Journal», που αποκάλυψε τη συμφωνία, αναφέρουν πως η «Google» άρχισε από πέρυσι να έχει πρόσβαση σε αρχεία νοσηλείας, διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, ονόματα, ηλικίες, διευθύνσεις και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ασθενών στις ΗΠΑ. Η πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα εκατομμυρίων ασθενών διευρύνθηκε το περασμένο καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί το Μάρτη του 2020.

Η «Google» ισχυρίζεται ότι η συνεργασία της με την «Ascencion» θα τη βοηθήσει τάχα να βελτιστοποιήσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σε πειραματικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης με στόχο να δημιουργήσει καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία, «που θα βοηθήσουν τους γιατρούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ