Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα στη Βολιβία

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη Βολιβία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα στη Βολιβία.

-- Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη στο λαό της Βολιβίας, στους άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής.

-- Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, της ντόπιας ολιγαρχίας και της "μήτρας" που τα γεννά - του καπιταλιστικού δρόμου.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία και την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας Εβο Μοράλες, που οργανώθηκε από μερίδα της ντόπιας ολιγαρχίας, με την παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, ο οποίος εκπληρώνει το ρόλο του "χωροφύλακα" στην περιοχή, και με την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση του στρατού και της αστυνομίας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις και τις διώξεις λαϊκών δυνάμεων που αντιστέκονται στο πραξικόπημα, τους βανδαλισμούς στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και την αντικουβανική υστερία.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βολιβίας και για άλλη μια φορά τονίζει πως οι εξελίξεις στη Βολιβία, στη Βενεζουέλα, στη Χιλή και στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι υπόθεση των λαών τους, της πάλης των εργατικών - λαϊκών κινημάτων, των συνδικάτων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων, που έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν και να επιβάλουν το δίκιο τους. Για να χαράξουν τη δική τους πορεία, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, που είναι η πηγή της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων, η "μήτρα" της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, μεταξύ άλλων και της καταστολής της θέλησης του λαού, με στρατιωτικά πραξικοπήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ