Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρή υποστελέχωση στις οικονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών

Καταγγελία από την ΟΣΥΑΠΕ

Την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών λόγω της υποστελέχωσης αναδεικνύει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η μόνιμη υποστελέχωση «σε συνδυασμό με τις διαχειριστικές ευθύνες που έχουν επωμιστεί οι οικονομικές υπηρεσίες, ο τεράστιος όγκος δουλειάς και η πίεση που υπάρχει για να διεκπεραιωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκαλούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών και στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε συχνά περιστατικά κρίσης άγχους, λιποθυμικά επεισόδια κ.λπ., που φέρνουν με οξύ τρόπο την πίεση και την εντατικοποίηση που υφίστανται.

Η κατάσταση στα 3 περίπου χρόνια που πέρασαν οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειών, παραβιάζοντας επί της ουσίας τη βασική ελεγκτική αρχή για τη μη σύμπτωση στο ίδιο πρόσωπο της ιδιότητας του ελέγχοντος και του ελεγχομένου, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά συνεχώς οξύνεται. Οπως είναι γνωστό, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών έγινε χωρίς τη μεταβίβαση ανθρώπινου δυναμικού και γενικότερων πόρων, οι δε περιφερειακές αρχές, κοιτάζοντας να "μπαλώσουν" καταστάσεις, αγνόησαν επιδεικτικά τις υπουργικές εγκυκλίους για τη στελέχωση των οικονομικών διευθύνσεων με εργαζόμενους τυπικών προσόντων και αριθμού ικανών για τη στελέχωσή τους».

Η ΟΣΥΑΠΕ προβάλλει τα εξής αιτήματα: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ειδικοτήτων που απαιτούνται στις οικονομικές υπηρεσίες. Οργανωτική συγκρότηση, που μειώνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και διευκολύνει την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων. Στελέχωση των συγκεκριμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων με εργαζόμενους που διαθέτουν τις απαιτούμενες ειδικότητες. Απλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων διαδικασιών σε όλα τα στάδια της οικονομικής διαχείρισης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ