Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αγωνιστικός συντονισμός ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης

Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και την πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας αποφάσισαν σωματεία και φορείς της περιοχής σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 17/10 στη Μεγαλόπολη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ).

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 30 Οκτώβρη, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα καθώς και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.

Στη σύσκεψη, πέρα από το ΣΕΕΝΠ, συμμετείχαν τα εξής σωματεία και φορείς: Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, Επιχειρησιακό Σωματείο Ενέργειας ΔΕΗ «Προμηθέας», ΤΔΕ ΕΤΕ / ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α', Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αστρους, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, ΤΔΕ ΕΤΕ ΛΚΜ, Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και ΑΕ Αρκαδίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεγαλόπολης, Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ - ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών Μεγαλόπολης - ΣΟΣ, Σωματείο Οικοδόμων Αρκαδίας, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΕΤΕ ΔΕΗ, Αθλητική Ενωση Μεγαλόπολης «Πολύβιος».

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΕΝΠ, «κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι φτάσαμε στην απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο των μονάδων ως αποτέλεσμα της πολιτικής "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτικών ομίλων. Αποκλείεται ο λιγνίτης για να αφήσει χώρο σε άλλες μορφές Ενέργειας κυρίως Ανανεώσιμες (ΑΠΕ) και φυσικό αέριο. Κλείνουν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που παράγουν φθηνό ρεύμα, για να ανοίξει ο δρόμος να μπουν μέσα στο σύστημα όλο και περισσότερες ιδιωτικές μονάδες ΑΠΕ, που πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο και να έχουν ως μονάδες βάσης για την ευστάθεια του συστήματος τις μονάδες φυσικού αερίου. Το κλείσιμο εδώ και τώρα της Νο 3 μονάδας που είναι καθ' όλα αξιόπιστη και αποδοτική δείχνει να συνδυάζεται με την καύση των απορριμμάτων, τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ και λοιπών εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Απολιγνιτοποίηση»: Πράσινες μπίζνες για το κεφάλαιο, πανάκριβο ρεύμα για το λαό(2020-02-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τις απολύσεις στη ΔΕΗ(2019-12-17 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στη νέα κυβερνητική φιέστα(2018-02-23 00:00:00.0)
Η «J&P ΑΒΑΞ» ανάδοχος του έργου(2011-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ