Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αστυνομικές δυνάμεις στο Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, «επισκέφθηκαν» χτες το πρωί το Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων στη Γλυφάδα και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν συνδικαλιστές, απειλώντας τους με ποινικές κυρώσεις στην περίπτωση που παρεμποδιστεί τις επόμενες μέρες η μεταφορά των ασθενών σε άλλο ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται έξω από το Ιδρυμα διαδοχικές κινητοποιήσεις με τη στήριξη του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και της Επιτροπής Αγώνα Γλυφάδας - Βούλας, ενάντια στο προωθούμενο κλείσιμο του ιδρύματος που σήμερα φιλοξενεί περίπου 40 ενήλικες. Ως «λύση» προτείνεται η μεταφορά τους στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο ήδη στενάζει από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι παραπάνω φορείς καλούν σήμερα Πέμπτη στις 5 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Σε δήλωσή του εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης υπογραμμίζει: «Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο συρρίκνωσης των προνοιακών ιδρυμάτων. Οι μνημονιακές επιταγές επιβάλλουν μέχρι 31/12 να ολοκληρωθούν τα μέτρα συρρίκνωσης της Πρόνοιας. Πρόκειται για μια πολιτική της κυβέρνησης που έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει με αστυνομία και εισαγγελείς να "λύσει" τέτοια λεπτά ζητήματα. Οι εργαζόμενοι και οι ανάπηροι να μετρήσουν τους "φίλους" τους, ΠΟΕΔΗΝ και ΕΣΑΜΕΑ, που όψιμα εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα τάχα στο πλευρό τους, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν ακόμη και με την υπογραφή τους το κλείσιμο των ιδρυμάτων Σκαραμαγκά και Χαϊδαρίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ