Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων

Τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, αλλά και τους εργαζόμενους στα μπλε λεωφορεία, επαναφέρει στο προσκήνιο το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, προϊδεάζοντας με αντιδράσεις, αν οι αρμόδιοι δε μεριμνήσουν για την επίλυσή τους.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, τα προβλήματα αρχίζουν ήδη από τον προγραμματισμό του συγκοινωνιακού έργου, που εκπονεί ο ΟΑΣΑ και εκτελεί η ΕΘΕΛ. Ο προγραμματισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται επιτυχώς στις ανάγκες του επιβατικού κοινού, ενώ προκαλεί δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων. Ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματα, όπως τα περιγράφουν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, είναι τα εξής: Τα παρανόμως σταθμευμένα ΙΧ σε κεντρικές οδούς και διασταυρώσεις, τα οποία παρεμποδίζουν τη διέλευση των λεωφορείων και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται η αιτία να δεχτούν επιθέσεις οι οδηγοί των λεωφορείων από κατόχους ΙΧ ή ακόμα και από αγανακτισμένους επιβάτες. Το κυκλοφοριακό χάος, οι πλασματικοί χρόνοι διαδρομής και ο ανύπαρκτος σχεδιασμός για την εργασία των οδηγών, οι οποίοι γίνονται «μπαλάκι» και υποχρεώνονται να αναλάβουν εργασία από το ένα άκρο της πρωτεύουσας στο άλλο. Σημαντικότατο, επίσης, πρόβλημα είναι οι ελλιπείς χώροι υγιεινής (τουαλέτες-νερό) σε τέρματα και σταθμούς.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου υπογραμμίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς για τους εργαζόμενους, καθώς και έγκαιρη και ασφαλής μετακίνηση του επιβατικού κοινού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ