Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΑ
Πρωτοβουλία για τους ελεύθερους χώρους

Πρωτοβουλία για τη σωτηρία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας, προτίθεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών από διάφορες περιοχές όπου υπάρχουν ελεύθεροι χώροι τη χρήση των οποίων διεκδικούν και τις οποίες θα καλέσει σε κοινή σύσκεψη.

Οπως επισημαίνει σε χτεσινή του ανακοίνωση το ΕΚΑ, «η έλλειψη ελεύθερων χώρων στην Αθήνα αποτελεί ένα πρόβλημα που με το χρόνο επιδεινώνεται, αφού όλο και περισσότερες χρήσεις έρχονται να δεσμεύσουν και όσους χώρους έχουν απομείνει. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η παραλιακή ζώνη, οι παρυφές ορεινών όγκων, περιοχές που αναπλάθονται κ.ά., που μπορούν να παραδοθούν στην ανεξέλεγκτη οικιστική επέκταση. Η πόλη γίνεται όλο και πιο αποπνικτική, καθώς δεν προσφέρει διέξοδο στους κατοίκους της για αναψυχή, πρόσβαση σε χώρους πρασίνου εντός του οικιστικού ιστού, ενώ ο πολεοδομικός ιστός αποτελεί παγίδα συσσώρευσης ρύπανσης και διαμόρφωσης ενός ιδιόμορφου μικροκλίματος, που οδηγεί σε οικιστική και περιβαλλοντική ασφυξία».

Το ΕΚΑ - αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση - έχει κατά καιρούς αναδείξει το πρόβλημα και έχει ζητήσει λύσεις από τους αρμόδιους φορείς. Ειδικότερα έχει επισημάνει το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερων χώρων, με αφορμή το σεισμό της Πάρνηθας, συνδέοντάς το με τις ανάγκες της πόλης σε περίπτωση κρίσεων, όπου ενδεχομένως να χρειαστούν χώροι συγκέντρωσης ή παραμονής του πληθυσμού, όπως στην περίπτωση ενός σεισμού.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ