Σάββατο 19 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
21η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ

Με τον ύμνο της παγκόσμιας εργατιάς, τη «Διεθνή», έγινε την Παρασκευή το πρωί η έναρξη της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φέτος - για πρώτη φορά στα χρονικά - διοργανώνεται από κοινού από δύο Κομμουνιστικά Κόμματα, το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ, με θέμα «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται».

Η Συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεδριακό χώρο στα περίχωρα της Σμύρνης με τη συμμετοχή εκπροσώπων 75 Κομμάτων από 61 χώρες, ενώ ακόμα 10 κόμματα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν έστειλαν μηνύματα. Στο οργανωτικό μέρος συμβάλλουν σύντροφοι και από τα δύο αδελφά Κόμματα για την άψογη διεξαγωγή των εργασιών της Συνάντησης.

Τις εισηγητικές ομιλίες το πρωί της Παρασκευής έκαναν ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, και στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των Κομμάτων από όλο τον κόσμο, που μετέφεραν την πείρα από την πάλη τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην πάλη για το σοσιαλισμό, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα συμπεράσματα από τη δράση τους.

Οι παρεμβάσεις θα διαρκέσουν έως την Κυριακή το πρωί, ενώ οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης θα ολοκληρωθούν την ίδια μέρα μετά και τη συζήτηση για το Κάλεσμα της Συνάντησης, τις κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καθώς και τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που έχουν κατατεθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ