Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Η ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος των ναυτεργατών δεν θα περάσει!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια του Πειραιά, ενάντια στα ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια του Πειραιά πραγματοποιούν, σήμερα Δευτέρα, στις 9 π.μ., τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενάντια στην προσπάθεια των εφοπλιστών να ποινικοποιήσουν την αυριανή πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Την ίδια ώρα, στην αίθουσα του Πρωτοδικείου θα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία οι εφοπλιστές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) απαιτούν να χαρακτηριστεί η απεργία στα καράβια παράνομη και καταχρηστική.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο δικαστήριο και γνωστοποίησαν στα ναυτεργατικά σωματεία, οι εφοπλιστές προκαλούν ανοιχτά τους ναυτεργάτες, τους νησιώτες, συνολικά τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές, πατώντας στο απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο που ράβουν στα μέτρα της κερδοφορίας τους όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν διαμορφώσει μια ζοφερή κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με την ακινητοποίηση των πλοίων κατά το δοκούν, την εγκατάλειψη νησιών τον χειμώνα, τα πανάκριβα εισιτήρια, τα γέρικα και επικίνδυνα πλοία και την εκμετάλλευση των ναυτεργατών μέχρι τελικής πτώσης, εμφανίζονται τώρα, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, να τους έχει πάρει ο πόνος για... «την αναστάτωση του κοινωνικού συνόλου» και την «τεράστια βλάβη που θα προκληθεί, ιδίως σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές των αγροτών, των κατοίκων απομονωμένων νησιών και δη ασθενών και πρεσβύτερων σε ηλικία, αλλά και των εμπόρων».

Πέρα από τα παραπάνω υποκριτικά, βέβαια, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «σε ένα πλήρως παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον, η αδυναμία μας για την εκτέλεση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας θα προκαλέσει σοβαρή ζημία και στη μετοχική μας βάση, ενώ ορισμένες εκ των εταιρειών είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, όπου η συναλλακτική αξία των μετοχών μας θα υποστεί σοβαρές απώλειες».

Για όλα τα παραπάνω αξιώνουν «να απαγορευτεί η επίδικη απεργία καθώς και οιεσδήποτε άλλες στο μέλλον με οποιαδήποτε μορφή, εφόσον θα στηρίζονται στους ίδιους λόγους και αιτήματα», δηλαδή ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο και για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των Συλλογικών Συμβάσεων. Απαιτούν ακόμα ποινές φυλάκισης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των συνδικάτων.

«Καμία ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας», διαμηνύουν απαντώντας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, κάνοντας σαφές ότι οι ναυτεργάτες δεν θα επιτρέψουν κυβέρνηση και εφοπλιστές να μετατρέψουν «κάθε καράβι και χώρο δουλειάς σε εργασιακά γκέτο».

«Κάτω τα χέρια από την απεργία. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία!», ξεκαθαρίζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν γυρνάει προπέλα» από χτες, δυναμώνει η διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις(11/11/2021)
Καταγγέλλουν νέο κρούσμα τρομοκρατίας(11/7/2008)
Οργιο μηχανισμών για το σπάσιμο της απεργίας(21/2/2006)
«Διά βίου» επιστρατευμένοι οι ναυτεργάτες(22/8/2002)
Αποφασιστική κλιμάκωση της απεργίας(17/1/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org