Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Δυναμώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας

Κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε αυτοαπασχολούμενο να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα, να πάρουν τη δική τους θέση στην πάλη για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνει τα εξής:

«Τα ψίχουλα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους άλλους εργαζόμενους ωχριούν μπροστά στα νέα προκλητικά δώρα που για μία ακόμα φορά προορίζονται για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ολες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ, αρνούνται να υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας για μέτρα που πραγματικά θα μας ανακουφίσουν, με πρόσχημα την αντοχή της οικονομίας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη, όπως και να τη βαφτίζουν οι κυβερνήσεις ("δίκαιη", "για όλους" κ.λπ.), στόχο έχει τη μεγέθυνση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παρά τα παχιά λόγια, όμως, η κατά τ' άλλα γαλαντόμα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να κρατά στα ύψη το λογαριασμό για τους επαγγελματίες: Λασκάρει λίγο το ζωνάρι των φόρων και την ίδια στιγμή σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων.

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Να μπει εδώ και τώρα τέρμα στην κοροϊδία

Απαιτούμε:

-- Αμεση επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους όπως ίσχυε μέχρι το 2013 και οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος.

-- Αμεση διαγραφή μέρους του χρέους που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις την περίοδο της κρίσης, εκτινάσσοντας τη φοροληστεία στα ύψη.

-- Τερματισμό των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικροεπιχειρήσεις.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του τόπου μας συνεχίζουμε να πληρώνουμε σταθερά το 95% των κρατικών εσόδων από την άμεση φορολογία, την ίδια ώρα που βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες περιορίζονται μόλις στο 5%! Η μερίδα του λέοντος της εξ ορισμού άδικης έμμεσης φορολογίας - που ανέρχεται σχεδόν σε 40 δισ. το χρόνο - πέφτει στις δικές μας πλάτες. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (που μειώνεται για να μονιμοποιηθεί) και του τέλους επιτηδεύματος (που το ψιλικατζίδικο συνεχίζει να πληρώνει το ίδιο με το super market) απ' ό,τι φαίνεται παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Την ίδια ώρα, διάφοροι άλλοι ετοιμάζονται να απλώσουν το μακρύ τους χέρι στην τσέπη μας: Από τη ΔΕΗ και τις νέες αυξήσεις που συνοδεύουν τη "σωτηρία" της μέχρι τα διάφορα κοράκια στο χώρο της Υγείας, που έχουν ήδη πάρει θέση μάχης, πατώντας στο νόμο Κατρούγκαλου και τη γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης που "σιγοψήνει" η ΝΔ.

Εχουμε πια την απαιτούμενη πείρα για να γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να είναι ούτε "δίκαιη" ούτε "για όλους". Οι "αναπτυξιακοί" νόμοι, τα "επιχειρηματικά πάρκα", οι νόμοι της "απελευθέρωσης" που διευρύνονται, το "αποτελεσματικότερο" κράτος και γενικά όλες οι ρυθμίσεις περί "φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος" αφορούν πάνω απ' όλα τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Στην αντίπερα όχθη, είμαστε χιλιάδες οι επαγγελματίες που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής μας και να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς η οικογένειά μας.

Υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα βγει κερδισμένος στα πλαίσια της τωρινής καπιταλιστικής ανάκαμψης, όταν ακόμα και τώρα στο εμπόριο πάνω από τις μισές επιχειρήσεις δηλώνουν πτώση τζίρου; Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή θα ευνοηθούν πρώτα και κύρια οι μεγαλοεργολάβοι που θα αναλάβουν μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό, στον Τουρισμό και αλλού; Υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα κληθεί να πληρώσει και πάλι το μάρμαρο της νέας επιβράδυνσης της οικονομίας που ήδη αγκαλιάζει την Ευρωζώνη και άλλες μεγάλες οικονομίες;

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τίποτε δεν μας χάρισε τελικά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυναμώνουμε σήμερα τα σωματεία και τον συλλογικό αγώνα

Γι' αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας μας.

Με αιτήματα που πραγματικά διασφαλίζουν την ανακούφιση από τα οξυμένα βάρη των προηγούμενων χρόνων, αλλά και για να καλυφθούν οι σημερινές πιεστικές ανάγκες, οι δικές μας και των παιδιών μας.

Ολοι μαζί οργανωμένοι στα σωματεία μας, προσπερνώντας τους γνωστούς χειροκροτητές των πλειοψηφιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε σωματείο και κάθε συνάδελφο να πάρουν τη δική τους θέση στο δρόμο του αγώνα.

Ολοι μαζί, έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ρωγμές στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές και να βάλουμε τη βάση για την ανατροπή τους. Να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Συνεχίζουμε δυναμικά:

-- Κατεβαίνουμε στο δρόμο τη μέρα κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

-- Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει του νέου κρατικού προϋπολογισμού

-- Υπερασπίζουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στα 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος) και την κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος.
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων για τα χρέη στην εφορία, όπως και του 30% του χρέους για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Την οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και την κάλυψη των αναγκών Υγείας - Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 5% του πραγματικού εισοδήματός τους.
  • Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Ασφάλισης.
  • Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη ατομικής ασφάλισης.
  • Την κατάργηση των νόμων που "απελευθερώνουν" το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της κυριακάτικης αργίας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ