Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοι αύριο στην απεργία και στις συγκεντρώσεις!
  • Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα
  • Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου) και τον Πειραιά (πύλη COSCO, Νέο Ικόνιο)

«Ολοι στην απεργία - Ολοι στις συγκεντρώσεις», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας μπροστά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πύλη της COSCO στο λιμάνι (ΣΕΜΠΟ, Νέο Ικόνιο).

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απόφαση για απεργία αύριο έχουν πάρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας κ.ά.) και μεγάλες Ομοσπονδίες.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας μέχρι το τελευταίο λεπτό

Κάθε ώρα που απομένει μέχρι την αυριανή απεργία είναι ώρα δράσης για την επιτυχία της κινητοποίησης ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Ηδη, με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίας και Σωματεία έχουν απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα, απάντηση με την απεργία πρέπει να πάρουν και οι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έχουν συνταχθεί σε μαύρο μέτωπο με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, πολεμώντας με λύσσα την απεργιακή κινητοποίηση.

«Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα», τονίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν «ενάντια στον "αναπτυξιακό" νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Από την εξόρμηση στο Ηράκλειο...
Από την εξόρμηση στο Ηράκλειο...
Οσο για τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος επιδίδεται όλες αυτές τις μέρες σε αλισβερίσι με την κυβέρνηση, πιστός στο ρόλο του στυλοβάτη της αντεργατικής πολιτικής, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας συνεχίζονται και σήμερα οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Στο μεταξύ, χτες, Κυριακή, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό στο ενετικό φρούριο Κούλε και έκανε μαζική εξόρμηση - πορεία στο κέντρο της πόλης. «Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία, τις Συμβάσεις και την απεργία», ήταν το μήνυμα που έστειλε, καλώντας σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ εκφράζει το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Κάλεσμα από την ΟΒΣΑ και την ΟΓΕ

Στην απεργία και τη συγκέντρωση στα Προπύλαια καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Η κυβέρνηση, την ώρα που δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγάλους επιχειρηματίες, λέει ότι δεν αντέχει η οικονομία τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ για να πάρουμε επιτέλους μια ανάσα. Ακόμα όμως και τα ψίχουλα που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έρχονται χωρίς μαστίγιο, αφού σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση.

...και το πανό στο ενετικό φρούριο
...και το πανό στο ενετικό φρούριο
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αύριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αττική

Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9 στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org