Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας

Τις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης - βιολογικό (ΔΕΥΑ) Ζακύνθου, ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο στις 31 Αυγούστου, διαπίστωσε αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου που επισκέφθηκε τους χώρους την περασμένη Παρασκευή.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σημειώνει πως ο χώρος έχει μετατραπεί «σε μια τεράστια, ανεξέλεγκτη χωματερή από ανακυκλώσιμο υλικό και σκουπίδια, επικίνδυνα υλικά που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει και νέα πυρκαγιά», ενώ υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες. Οπως καταγγέλλει, «οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση εργάζονται ανεμβολίαστοι», ενώ «η στέγη του ΚΔΑΥ μετά την πυρκαγιά πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί». Οσον αφορά τους λίγους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ «δουλεύουν χωρίς ρεύμα, με εξαντλητικές συνθήκες», και στον βιολογικό της ΔΕΥΑ «τα ποντίκια κάνουν "πάρτι" δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες εργασίας».

Το Εργατικό Κέντρο μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα ενημερώσει το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) και θα ζητήσει συνάντηση με τη δημοτική αρχή με σκοπό την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org