Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε οικογένεια ανέργου.

Οπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο άνεργος πρώην μάγειρας αναγκάστηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας να σταματήσει να εργάζεται και τώρα καλείται να αντεπεξέλθει μόλις με 150 ευρώ το μήνα, του επιδόματος «Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Η οικογένεια του ανέργου ζει εδώ και τρεις μήνες χωρίς ρεύμα, αφού αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το χρέος στα 13.000 ευρώ. Μάλιστα αντιμετωπίζει και την απειλή διακοπής της παροχής νερού, καθώς η ΔΕΥΑΛ τού απέστειλε ειδοποιητήριο για χρέος 100 ευρώ!

Με αφορμή και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει πως η περιβόητη «επιστροφή στην κανονικότητα» που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση και κλιμάκωση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μαζί με την απαίτησή του να μη γίνεται καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φυσικού αερίου σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες, το Εργατικό Κέντρο επαναφέρει συνολικά τα αιτήματά του για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Αγωνιστικές παρεμβάσεις στον Εβρο

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ.

Με σύνθημα «Ρεύμα φθηνό για το λαό», οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση απαίτησαν να μη γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, καμία διακοπή σε λαϊκό σπίτι και σε επιχείρηση αυτοαπασχολούμενου.

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Εβρου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθυντή και του δήλωσε ότι συλλογικά και οργανωμένα θα εμποδίσουν κάθε προσπάθεια για κόψιμο του ρεύματος σε ανέργους και φτωχούς συμπολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ