Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους οικοδόμους στο Φάληρο
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους οικοδόμους στο Φάληρο
Πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις με τις οποίες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν απεργιακή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες, με τις οποίες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, ενημερώνουν τους εργαζόμενους γύρω από τα κυβερνητικά σχέδια για νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας, ακόμα και για τις αρχαιρεσίες σωματείων, με το φακέλωμα του «ηλεκτρονικού μητρώου» για τα συνδικάτα, αλλά και ενάντια στο νέο χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με «ρήτρες εξαίρεσης» επιχειρήσεων από αυτές.

Στις οργανώσεις που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις προστίθενται το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, Πειραιά και Νήσων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας.

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας ξεκίνησε χτες το πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλιών του με στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Η συμμετοχή των οικοδόμων ήταν καθολική και το εργοτάξιο νέκρωσε, ενώ οι εργαζόμενοι πήραν ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή σε απεργία ως απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, το πρωί στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» στον Πειραιά και το μεσημέρι στο εργοτάξιο της «ORBIT» (Κηφισίας και Λασκαρίδου).

Επίσης, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

-- Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 9/9, στις 8 μ.μ., για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

-- Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 10/9, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27). Στο μεταξύ, προχωρά σε παρεμβάσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων: Σήμερα, Παρασκευή, σε «ASD». Τη Δευτέρα σε «Metalign», «PwC» και λογιστικά γραφεία του κέντρου της Αθήνας.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 2/10, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. Στο μεταξύ, οργανώνει συσκέψεις των σωματειακών επιτροπών, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις μέσα σε καταστήματα τραπεζών και σε εταιρείες του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ