Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Καλείται για απαντήσεις στον... τελικό πρόκρισης

Στον απόηχο της ήττας και της κακής εμφάνισης κόντρα στη Βραζιλία για τη 2η αγωνιστική του ομίλου, η Εθνική ανδρών καλείται να δώσει απαντήσεις σήμερα κόντρα στη Ν. Ζηλανδία στο φινάλε της Α' φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Πρακτικά το παιχνίδι αποτελεί ένα ντέρμπι πρόκρισης για τις δύο ομάδες που βρίσκονται μέχρι τώρα με απολογισμό 1 νίκη -1 ήττα αφού ο νικητής θα ακολουθήσει την ήδη πρώτη του ομίλου Βραζιλία (2 νίκες, καμία ήττα) στους «16». Ετσι για την Εθνική η νίκη αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να αποφύγει ένα πρόωρο «αντίο». Από την άλλη, το ελληνικό συγκρότημα μετά την εικόνα κόντρα στη Σελεσάο ψάχνει μια πειστική εμφάνιση και ενόψει της πιθανής συνέχειας που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη σε περίπτωση πρόκρισης. Μιλώντας για την αναμέτρηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δεν δίστασε να την χαρακτηρίσει πρόωρο τελικό για την ομάδα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και αφού χάθηκε η ευκαιρία να έχει καθαρίσει την πρόκριση (εάν είχε νικήσει τους Βραζιλιάνους). Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Εθνική θα παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα διευκρινίζοντας πως το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι η ηρεμία προκειμένου οι παίκτες να παρουσιαστούν κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον σημερινό αγώνα.

Οπως εξήγησε, όλοι στην ομάδα κατάλαβαν τα λάθη που έγιναν κόντρα στη Βραζιλία, αναλύθηκαν αρκετά πράγματα για το τι πήγε στραβά και όλοι ξέρουν πλέον πώς πρέπει να λειτουργήσουν από δω και πέρα. Εκανε δε αναφορά στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των παικτών εντός του αγώνα που θα πρέπει να υπάρξει από δω και πέρα αλλά και στην καλύτερη εφαρμογή εντός του παρκέ των όσων έχουν σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι κόντρα στη Βραζιλία δεν μπόρεσε να βρεθεί από τους υπόλοιπους παίκτες το λεγόμενο... ποστ παιχνίδι προκειμένου να απελευθερωθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα στενά μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν στο ελληνικό συγκρότημα.

  • Η πρόκριση της Εθνικής στους «16» κρίνεται σήμερα στον αγώνα με τη Ν. Ζηλανδία

    Eurokinissi

    Η πρόκριση της Εθνικής στους «16» κρίνεται σήμερα στον αγώνα με τη Ν. Ζηλανδία
    Στο άλλο ματς η Βραζιλία, που στοχεύει στο απόλυτο των νικών ενόψει και του δεύτερου γύρου, θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο που έχει αποκλειστεί από τους «16» με δύο ήττες μέχρι τώρα.
  • Η βαθμολογία του ομίλου: Βραζιλία 4, Ελλάδα 3, Ν. Ζηλανδία 3, Μαυροβούνιο 2.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ