Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Πρόκριση για Βενεζουέλα, «αντίο» για οικοδεσπότες

Η Βενεζουέλα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στους «16» αφήνοντας εκτός τους οικοδεσπότες Κινέζους

Associated Press

Η Βενεζουέλα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στους «16» αφήνοντας εκτός τους οικοδεσπότες Κινέζους
Οι εκπλήξεις του Μουντομπάσκετ της Κίνας συνεχίστηκαν και στην 3η αγωνιστική των ομίλων, με το χτεσινό πρώτο μέρος της οποίας να σημαδεύει το πρόωρο «αντίο» των διοργανωτών Κινέζων έπειτα από την ήττα από τη Βενεζουέλα για τον 1ο όμιλο. Εχοντας πρωταγωνιστή τον Γκιγιέν (15 π.) οι Λατινοαμερικανοί έδειξαν πιο έτοιμοι στο κρίσιμο παιχνίδι για τη μια εκ των δύο θέσεων πρόκρισης του ομίλου παίρνοντας εξαρχής διαφορά στο σκορ, την οποία διατήρησαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα (18-10, 33-24, 51-41). Οπλο τους γι' αυτό αποτέλεσε η κυριαρχία στα ριμπάουντ (49, εκ των οποίων 20 επιθετικά) που τους έδωσε το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τις έξτρα επιθέσεις τις οποίες αξιοποίησαν άριστα. Αντίθετα, οι οικοδεσπότες σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς (το άλλο με την Πολωνία) δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και πλέον θα αρκεστούν στους αγώνες κατάταξης (17 - 32). Στο άλλο ματς η Πολωνία επικράτησε χωρίς προβλήματα της Ακτής Ελεφαντοστού με 80-63 και σφράγισε την πρωτιά ως αήττητη από τον 1ο όμιλο.

Μια ακόμα επίδειξη δύναμης και ενόψει της συνέχειας έκανε η Σερβία των υψηλών βλέψεων σε αυτήν τη διοργάνωση αφού στο ντέρμπι για την πρώτη θέση του 4ου ομίλου νίκησε την Ιταλία με 92-77 φτάνοντας στο απόλυτο 3 στα 3. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπογκντάνοβιτς (31 π.). Στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς του ομίλου η Αγκόλα νίκησε τις Φιλιππίνες με 84-81.

Την πρώτη θέση στο 2ο όμιλο ως αήττητη πήρε η Αργεντινή που πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ρωσίας με 69-61 έχοντας ως κορυφαίο τον Καμπάτσο (21 π.), που έδωσε τις λύσεις στην κρίσιμη τελευταία περίοδο. Στο άλλο ματς η Νιγηρία νίκησε τη Ν. Κορέα με 108-66.

Αρκετά σκούρα τα βρήκε η Ισπανία απέναντι στο Ιράν μέχρι τελικά να νικήσει με 73-65 και τελικά να φτάσει στο απόλυτο των νικών. Στους «16» ως δεύτερο από τον 3ο όμιλο προκρίθηκε το Πουέρτο Ρίκο που νίκησε την Τυνησία με 67-64 σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε από ένα τρίποντο του Μπράουν 5 δεύτερα πριν από το φινάλε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ