Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στις 7 Σεπτέμβρη όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ!

Στις 26/8 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συναυλία έξω από το ΕΚΘ και στις 5/9 σύσκεψη συνδικαλιστών και σωματείων

Από το περσινό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Από το περσινό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Σε συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, με κορύφωση το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, διοργανώνει συναυλία - γλέντι, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις 5 Σεπτέμβρη οργανώνει σύσκεψη συνδικαλιστών, σωματείων, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ για την οργάνωση της συντονισμένης και μαχητικής αγωνιστικής απάντησης στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες (θα δημοσιευθεί ολόκληρη στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»), το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε εργαζόμενο, ώστε να ανοίξει η συζήτηση και να μπει σε πρώτο πλάνο η ανάγκη της μετατροπής του συνδικαλιστικού κινήματος σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, σε δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

«Να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Πώς θα ανασυντάξουμε το κίνημά μας απελευθερώνοντάς το από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Πώς θα φέρουμε τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν με τους πιο άθλιους όρους στα συνδικάτα.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Να προετοιμάσουμε και εμείς αποφασιστική μαζική συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, καθημερινά ολοένα και περισσότερα σωματεία συνεδριάζουν, παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ και καθορίζουν στοχευμένο πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ