Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζει την περιοδεία ο «Προμηθέας»

Το κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, «Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία. Μετά την παρουσίαση στην Επίδαυρο και την Πάτρα, αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου παρουσιάζεται στους Δελφούς στο θέατρο «Φρύνιχος», το Σάββατο 17 Αυγούστου στον Βόλο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο και την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σταύρος Σ. Τσακίρης, και το ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ένα δυνατό όνομα της παγκόσμιας θεατρικής πρωτοπορίας, η Κάθριν Χάντερ, βραβευμένη με Olivier Award ως καλύτερη ηθοποιός.

Στο πλευρό της Κ. Χάντερ μια πλειάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών. Ο Νικήτας Τσακίρογλου κρατά το ρόλο του αφηγητή, ο Δημήτρης Πιατάς υποδύεται τον Ηφαιστο, η Πέγκυ Τρικαλιώτη την Ιώ, ο Γεράσιμος Γεννατάς κρατά το ρόλο του Ωκεανού και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του Κράτους. Το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωνσταντίνος Νικούλι. Ο εννιαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Δημητριάδη. Τα σκηνικά του Κώστα Βαρώτσου. Ο Γιάννης Μετζικώφ σχεδίασε τα κοστούμια και τις μάσκες και ο Ιταλός Μαρτσέλο Μάνι επιμελήθηκε την κίνηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org