Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Με του Ερωτα τις Ευωδιές» στην Πάτρα

Τη συναυλία της διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας, με τίτλο «Με του Ερωτα τις Ευωδιές», παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε συνεργασία με τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ στο Κάστρο του Ρίου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει το κοινό σε «ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής», όπως το ονομάζει, με τραγούδια που θα ερμηνεύσει σε έξι διαφορετικές γλώσσες σε μία πολυπολιτισμική βραδιά που περιλαμβάνει έργα από τα μουσικά ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Θα ερμηνεύσει, επίσης, τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου και μικρασιάτικα σε απρόσμενες προσεγγίσεις με τη σφραγίδα της.

Η Αλεξάνδρα Γκράβας έχει παρουσιάσει έργα από διεθνώς αναγνωρισμένους συνθέτες, όπως ο Δημοσθένης Στεφανίδης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Αλέξανδρος Καρόζας, ο Φράνσις Τζέιμς Μπράουν, ο Γιώργος Τσοντάκης, ο Αχίμ Μποργκ, ο Χάρουε Κουνιέδα, ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης, ο Ντάντε Μπορσέτο, ο Τζονουσούκε Γιαμαμότο και ο Οτόν Φρόουντανταλ. Ενώ ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης την επέλεξε να τραγουδήσει τις πρεμιέρες των συμφωνικών τραγουδιών «RAVEN», «ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ» και το «Les dix Eluard».

Την σπουδαία ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν οι κορυφαίοι σολίστ Πέτρος Μπούρας (πιάνο - μουσική επιμέλεια), Δημήτρης Κουζής (βιολί), Γιάννος Γιοβάνος (τσέλο) και Βιβή Γκέκα (μαντολίνο).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ