Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 4 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εχθρική για το λαό και τις ανάγκες του. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Εξάλλου, όσα μυθεύματα και αν επιστρατεύσουν - σαν αυτά που παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» - για να στρατεύσουν τους εργαζόμενους και το λαό στους στόχους του κεφαλαίου, για να ζητήσουν μία ακόμα «παράταση» στις αμέτρητες θυσίες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει ξανά και ξανά.

Η «βιώσιμη», όπως και προηγουμένως η «δίκαιη» ανάπτυξη, που τάχα θα ωφελεί εξίσου τους καπιταλιστές και τα λαϊκά στρώματα, που θα δημιουργεί «πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» και θα δώσει «μερίδιο στην ευημερία για όλους» την ώρα που το κεφάλαιο θα βλέπει τα κέρδη του να εκτοξεύονται, υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, αφού όρος για την καπιταλιστική κερδοφορία είναι το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Απάντηση από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στο ερώτημα για ποιον, για το κεφάλαιο ή για το λαό, δίνουν το Πρόγραμμα και οι θέσεις του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ