Σάββατο 13 Ιούλη 2019 - Κυριακή 14 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των πληγέντων για άμεσα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης

Κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, ενώ το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι εξορμήσεις με την ανακοίνωση - κάλεσμα του ΚΚΕ

Στα μέτωπα της καταστροφής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών. Παράλληλα, η ΤΕ Χαλκιδικής συνεχίζει τις παρεμβάσεις της το Σαββατοκύριακο, οργανώνοντας εξορμήσεις με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Θυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση, πέρα από την έκφραση της αλληλεγγύης στους πληγέντες, αναφερόταν επίσης: «Οι καταστροφές αυτές έρχονται να αναδείξουν για ακόμα μια φορά την ανάγκη ολοκληρωμένου μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης, αλλά και δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές, γιατί πέρα από τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα υπάρχουν και "ακραίες" ελλείψεις σε αυτούς τους τομείς, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών. Για πολλοστή φορά η Χαλκιδική μοιάζει ανοχύρωτη απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

(...) Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Τοπική - Περιφερειακή Διοίκηση:

  • Αμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας.
  • Αμεση και ασφαλή αποκατάσταση του οδικού δικτύου, της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των τηλεπικοινωνιών στις πληγείσες περιοχές.
  • Ενίσχυση του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης έκτακτων καιρικών φαινομένων και λήψη ανάλογων μέτρων.
  • Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αμεσα να προχωρήσει η αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές.


Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του Κόμματος στην περιοχή να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές».

Χρειάζεται αγωνιστική ετοιμότητα

Στις επαφές που είχε την Πέμπτη το κλιμάκιο του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελής ανέδειξε ότι η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή «αποκάλυψε τα πολύ σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, προβλήματα τα οποία έρχονται και επανέρχονται κάθε χρόνο με κάθε ανάλογο καιρικό φαινόμενο». Σ' αυτά τα προβλήματα πρόσθεσε και αυτό της έγκαιρης προειδοποίησης, «βασικό στοιχείο της πρόληψης».

Κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια και να προχωρήσει άμεσα σε αποζημίωση όσων επλήγησαν - επαγγελματιών, αγροτών, λαϊκών νοικοκυριών - στο 100% της ζημιάς. Ταυτόχρονα κάλεσε το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να διεκδικήσει, παράλληλα με την αποζημίωση των πληγέντων και τον σχεδιασμό, την υλοποίηση αναγκαίων υποδομών και τη συντήρησή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρειάζεται άμεση και πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων στη Θάσο(4/12/2019)
«Πνίγηκαν» σπίτια και καλλιέργειες(30/11/2019)
Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε Τρίκαλα, Αργολίδα και Λιβαδειά(21/6/2017)
Αμεσα μέτρα καταγραφής των ζημιών και αποκατάστασης των πληγέντων(10/9/2016)
Κοινό κάλεσμα διεκδίκησης μέτρων και αποζημιώσεων για τους πληγέντες(5/2/2015)
Η καταστροφή στην Οκλαχόμα(24/5/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org