Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ούτε στα Γιάννενα τα νήπια δεν χωράνε στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία

Σε μια σειρά προβλημάτων στα νηπιαγωγεία των Ιωαννίνων αναφέρεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «μεσοκαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά, διαπιστώνεται ότι τα νήπια δεν χωράνε στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία (7ο - 28ο κ.ά. νηπιαγωγεία), δημιουργούνται πληθωρικά τμήματα, νήπια μένουν "εκτός" του νηπιαγωγείου εγγραφής τους (της γειτονιάς τους, δηλαδή) και οι γονείς τους υποχρεώνονται να τα μετακινούν καθημερινά από το Σεπτέμβρη αρκετά χιλιόμετρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ιδιαίτερα στέκεται η ΑΣΕ στην περίπτωση του 1ου νηπιαγωγείου, από το χώρο του «Παπαζόγλειου» στο κέντρο της πόλης, το οποίο με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τελεί υπό έξωση, και στην κατάργηση του 17ου νηπιαγωγείου που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε έναν ανεξάρτητο χώρο, αποσυμφορώντας τα νηπιαγωγεία των Σεισμοπλήκτων που σήμερα αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα.

Η ΑΣΕ ζητά η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την άμεση κάλυψη της ανάγκης για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή πανελλαδικά, ώστε όλα τα προνήπια να φοιτήσουν στα δημόσια νηπιαγωγεία, με εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών αναγκών και των αντικειμενικά αυξημένων αναγκαίων μόνιμων διορισμών νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού, δηλώνοντας παράλληλα: «Ούτε βήμα πίσω από την ανάγκη και δυνατότητα να φοιτούν το 2019 - 2020 όλα τα παιδιά στην Προσχολική Αγωγή»! Καλεί παράλληλα να παρθούν ταχύτατα μέτρα από τη δημοτική αρχή (ενοικίαση και διαμόρφωση αιθουσών, μετακομίσεις υλικού κ.λπ.) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημιουργία νέων τμημάτων, στελέχωση κ.λπ.), ώστε την 1η του Σεπτέμβρη όλα τα νήπια - προνήπια - μαθητές να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org