Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Ιούλη 2019 - αριθ. φύλλου: 13291

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή θα οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση

  • Θα αντιπαλέψει με όλες τις δυνάμεις του την κυβέρνηση της ΝΔ και τις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων
  • Θα πρωτοστατήσει στους λαϊκούς αγώνες για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία
  • Για να μπουν νέες δυνάμεις στο δρόμο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής Κοινωνικής Συμμαχίας
  • Οι συνθήκες των βουλευτικών εκλογών αποτύπωσαν έναν νέο αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Η κυβερνητική εναλλαγή με την ανάδειξη της ΝΔ εκφράζει γενικότερες επιδιώξεις της άρχουσας τάξης, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η αντιλαϊκή επίθεση.
  • Η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε σε παλιότερες αντιλαϊκές επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το αντιλαϊκό τους πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εγκλωβίζει σημαντικές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις.
  • Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, με τη σκληρή δουλειά χιλιάδων μελών, φίλων, άλλων ανθρώπων που συμπορεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα. Με το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτιά του και στους αγώνες βρέθηκαν άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, επέλεξαν όμως να βαδίσουν στο δρόμο της ταξικής πάλης.
  • Η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ σε εργατικές - λαϊκές γειτονιές, σε βιομηχανικές περιοχές αστικών κέντρων, δείχνει ότι μονόδρομος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην ταξική πάλη και στο Κοινοβούλιο είναι η ιδεολογικοπολιτική και μαζική παρέμβαση σε αυτούς τους χώρους.
  • Τα δύσκολα είναι μπροστά. Η ανταπόκριση του λαού στο προσκλητήριο αγώνα και μάχης του ΚΚΕ είναι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης στη δύναμή του.

ΣΕΛ.  3   -   4

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παρακαταθήκες

Η εικόνα της «συναίνεσης», που «έβγαλε μάτι» το μεσημέρι της Τρίτης σε όλα τα υπουργεία κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα σε πρώην και νυν υπουργούς, είναι αποκαλυπτική.

Εκείνοι που μέχρι χτες υποτίθεται πως «σκοτώνονταν», αφού τάχα τους χώριζε «χάος», την άλλη στιγμή αντάλλασσαν αβρότητες για το «σημαντικό έργο» που παραλαμβάνουν και παραδίδουν, για την ανάγκη «εθνικής» συνεννόησης στα «μεγάλα και κρίσιμα» που «δεν προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις». Η «διακομματική συναίνεση» με βάση τα ζητούμενα του κεφαλαίου σε όλο της το μεγαλείο!

Η φράση που ακούστηκε περισσότερο από τους υπουργούς της ΝΔ, ότι «δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε πάνω στα θετικά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το στίγμα: Το «κοντέρ» όχι μόνο δεν μηδενίζει για τα λαϊκά στρώματα με την κυβερνητική εναλλαγή, αλλά η κάθε επόμενη κυβέρνηση έρχεται να «χτίσει» πάνω στο αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης, να σηκώσει ακόμα ψηλότερα το αντιλαϊκό οικοδόμημα, με βάση το ίδιο «αρχιτεκτονικό» σχέδιο, των επιχειρηματικών ομίλων και της αστικής τάξης.

Το κράτος «έχει συνέχεια» στην εχθρική πολιτική για τα συμφέροντα του λαού, που αντίστροφα είναι «φιλική» στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με στρωμένο λοιπόν το έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί της ΝΔ δεσμεύονται τώρα ότι θα αξιοποιήσουν όσες αντιλαϊκές προτάσεις βρίσκονται ήδη στο συρτάρι, θα προωθήσουν τις «καλύτερες» από αυτές και θα επιταχύνουν στην ίδια κατεύθυνση για το κλείσιμο όλων των «εκκρεμοτήτων», για νέα, πιο δραστικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ζητάνε μάλιστα συναίνεση και στήριξη στις βασικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση όσων υποδεικνύει και το Γιούρογκρουπ, επικαλούμενοι τη δική τους συναινετική στάση όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ψήφιζαν δυο δυο τα μέτρα και τις διευκολύνσεις στο κεφάλαιο, παρακολουθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει τη δική τους πολιτική:

Από τα «κόκκινα» δάνεια και την ένταση των εκβιασμών και πλειστηριασμών στα λαϊκά σπίτια, το παραπέρα ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την «απαρέγκλιτη εφαρμογή» όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, μέχρι την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας με την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, και βέβαια την ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι μέχρι πρότινος υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι θα είναι «στη διάθεση» των υπουργών της ΝΔ για όλα τα βασικά ζητούμενα της αστικής τάξης, δίνοντας το στίγμα της «προγραμματικής αντιπολίτευσης» στη ΝΔ και σηκώνοντας παράλληλα τους τόνους σε ζητήματα που είναι αναγκαία για να συντηρούνται η πόλωση και οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

Αυτές είναι λοιπόν οι δικές τους «παρακαταθήκες», που δίνουν το σύνθημα για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης το επόμενο διάστημα. Ο λαός, όμως, χρειάζεται να αξιοποιήσει τις δικές του «παρακαταθήκες», τους αγώνες που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, για να αντιπαλέψει από τη σκοπιά των δικών του αναγκών τη νέα κυβέρνηση, αλλά και να αχρηστεύσει τις καινούργιες παγίδες που του στήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Με το ΚΚΕ μπροστά, να περάσει στην αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Επιτάχυνση και πιο αποτελεσματικός έλεγχος του αντιλαϊκού έργου που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  7

Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ