Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από αύριο στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης
  • Στις 12 - 14 Ιούλη στο Καρπενήσι η κατασκήνωση και οι εκδηλώσεις του Διημέρου
  • Στις 13 Ιούλη η συγκέντρωση στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Από αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος ταξιδεύει στο Καρπενήσι μέχρι τις 14 Ιούλη. Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου και στο πλούσιο πρόγραμμά του ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη, στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!» είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου, που θα ταξιδέψει στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης, φέρνοντας τους νέους σε επαφή με λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ και του λαού μας. Με αυτό το περιεχόμενο θα ξεδιπλωθούν όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Διημέρου, ενώ στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί και μία ειδική έκδοση σχετική με την Ιστορία και τους αγώνες στην περιοχή της Ρούμελης, με τίτλο τους στίχους του Κ. Βάρναλη: «Ηρώων γεννήτρα Ρούμελη κι ανταρτομάνα, Σ' εσέ πρωτοχτυπάει του σηκωμού η καμπάνα...». Επίσης, η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ετοιμάσει για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που θα συμμετάσχουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι γρίφων και αποστολών με τίτλο «Καταρρίψαμε - Συνεχίζουμε!» και με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την Ιστορία του τόπου που φιλοξενεί το Διήμερο και πλευρές της Ιστορίας του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.


Για άλλη μια φορά, στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα διεξαχθεί και παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου, που θα έχει το δικό της αυτόνομο πρόγραμμα, με άξονα το τρίπτυχο «Μαθαίνουμε - Διασκεδάζουμε - Γινόμαστε μια παρέα». Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πάρκο του Νεύτωνα, ένα εκπαιδευτικό πάρκο με θέμα τις φυσικές επιστήμες, θα παίξουν πολλά ομαδικά παιχνίδια στην κατασκήνωση, θα κάνουν το δικό τους πάρτι, ενώ θα συμμετάσχουν και σε πολιτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Διημέρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συναυλιών και εκδηλώσεων του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Καρπενήσι έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Ιούλη

Πρωί - Αφιξη κατασκηνωτών.

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Και τις 2 μέρες θα διεξάγονται τουρνουά μπάσκετ 3on3 και βόλεϊ.

17.30: Πεζοπορία (έως 100 ατόμων - θα γίνει με δηλώσεις συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

17.30: Workshop με θέμα «Η Μάχη του Κεφαλόβρυσου (Καρπενήσι, 1823) - Ο ρόλος της Επανάστασης του 1821 στην ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949)».

Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Εκδήλωση με θέμα «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949): Εφόδιο στις καθημερινές μάχες των νέων κομμουνιστών. Μαθαίνουμε την Ιστορία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!».

Θα μιλήσουν ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ.

21.30:

-- Χαιρετισμός από τον Θάνο Μπίμπα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία.

21.40:«Το Καρπενήσι λεύτερο και ο λαός γιορτάζει...»

-- Προβολή βίντεο για τη Μάχη του Καρπενησίου.

-- Βράβευση μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην επιχείρηση.

-- Αφιέρωμα στα τραγούδια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

23.00: Παραδοσιακό - δημοτικό γλέντι.

Κλαρίνο: Πάνος Πλαστήρας. Τραγούδι: Πάνος Θεοδωρογιάννης. Φιλική συμμετοχή: Γιώτα Βέη.

Σάββατο 13 Ιούλη

Πρωί:

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Επίσκεψη στο Μουσείο Κορυσχάδων (στο χώρο που φιλοξένησε το Εθνικό Συμβούλιο της Πολιτικής Επιτροπής για την Εθνική Απελευθέρωση τον Μάη του 1944). Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 έως τις 13.00 σε ομάδες των 100 ατόμων.

Πεζοπορία: Λόφος Αγίου Δημητρίου - Η Μάχη του Καρπενησίου (πανοραμική περιήγηση και αναφορά στους βασικούς σταθμούς της επιχείρησης του ΔΣΕ στο Καρπενήσι) - Από τις 9.00 έως τις 13.00, 3 επισκέψεις των 300 ατόμων.

20.00: Πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

22.15: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.

22.30: Συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

00.00: Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Κυριακή 14 Ιούλη

12.00: Αναχώρηση των Οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org