Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους εκλεγμένους αναπληρωτές στα ΔΣ των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζητά η ΑΣΕ

Την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης των αναπληρωτών στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ εξελέγησαν για τη διετία 2019 - 2021 αναπληρωτές συνάδελφοι. Στο ΔΣ της ΟΛΜΕ εξελέγη από την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" ο Αντρέας Καργόπουλος, χημικός, αναπληρωτής για πάνω από 10 χρόνια! Διεκδικούμε οι δύο εκλεγμένοι συνάδελφοι, καθώς και όλοι οι αναπληρωτές που εκλέγονται σε οποιοδήποτε όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος, να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως και οι μόνιμοι.

Ταυτόχρονα με την αταλάντευτη πάλη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, διεκδικούμε για τους συναδέλφους αναπληρωτές ίσα δικαιώματα με τους μονίμους (π.χ. 12μηνη Συλλογική Σύμβαση, εξίσωση όλων των τύπων αδειών, μέτρα στήριξής τους για να έχουν ένα ανθρώπινο επίπεδο επιβίωσης κ.ά.). Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε οι αναπληρωτές να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή να τους εξασφαλίζεται όχι μόνο το δικαίωμα εκλογής αλλά και η δυνατότητα δράσης ως εκλεγμένοι στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ. Γι' αυτό πριν από χρόνια με αποφάσεις Συλλόγων και ΕΛΜΕ επιβάλαμε την ντε φάκτο ισότιμη αναγνώριση των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως αντιπροσώπων στα συνέδρια των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, την περίοδο δηλαδή που σε άλλες Ομοσπονδίες αποκλείονταν!

Για να εξασφαλιστεί αυτή η ισοτιμία στη συνδικαλιστική δράση στους αναπληρωτές, πρέπει όποιοι αναπληρωτές εκλέγονται στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να μη χάνουν ούτε μία μέρα προϋπηρεσίας. Σήμερα, με βάση τον τρόπο που καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας για τους αναπληρωτές δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία για την ένταξή τους στους πίνακες. Οσο παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση, αποτελεί τιμωρία για τον συνδικαλισμένο αναπληρωτή/τρια και τελικά παρακώλυση της συνδικαλιστικής τους δράσης!».

Τα παραπάνω τονίζει η ΑΣΕ, διεκδικώντας εδώ και τώρα πλήρη και ισότιμα με τους μόνιμους συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Απαιτεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και καλεί τις δοικήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών να πάρουν σαφή θέση και να απαιτήσουν την άμεση λύση του προβλήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών»(26/11/2016)
Προσπάθεια φίμωσης στην Κρήτη(3/3/2011)
Μείωση της συνδρομής των εκπαιδευτικών(7/12/2010)
Πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων(5/11/2009)
Εκτός συνεδρίου χιλιάδες ωρομίσθιοι(23/5/2003)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 27 Γενάρη(9/1/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org