Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις για ΣΣΕ και δεδουλευμένα

Απεργία σήμερα στην PDS - Νέα στάση εργασίας αύριο στη «Mellon»

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της PDS
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της PDS
Απεργούν σήμερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, οι εργαζόμενοι της PDS («PD Solutions» - θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται με καθεστώς «ενοικίασης» από τις εταιρείες «Mellon» και «Teleperformance».

Τα αιτήματα που προβάλλουν το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής και η Σωματειακή Επιτροπή του στην PDS είναι τα εξής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξω τα «δουλεμπορικά» από την PDS. Αμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό. Να αυξηθεί ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε δύο ώρες εργασίας. Πρόγραμμα που να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι μόνο τις ανάγκες της PDS. Καμία μητέρα να μην εργάζεται Σαββατοκύριακο κ.ά.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη «Mellon Contact Services» πραγματοποίησαν χτες νέα στάση εργασίας, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.

Αύριο, Πέμπτη, θα κάνουν και πάλι στάση εργασίας.

Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης έκαναν Γενική Συνέλευση, όπου καταγγέλθηκαν η στάση της εργοδοσίας που αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, όπως και η νέα επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή προσπαθώντας να φοβίσει τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της εργοδοσίας απαίτησαν από τους εργαζόμενους να κάνουν Γενική Συνέλευση «εδώ και τώρα» για να αποδεχθούν τα ψίχουλα που τους πετά με το ισχύον καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο η σύμβαση καλύπτει λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους...

«ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ»: Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργολαβικών στη ΛΑΡΚΟ

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν χτες, με μαζική συμμετοχή, οι στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, στις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας, των εργαζομένων στην εργολαβική εταιρεία «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ», που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Οι εργαζόμενοι, που μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας ξεκίνησαν τις στάσεις εργασίας την περασμένη Δευτέρα, απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την εξόφληση Μάη, προκαταβολή και εξόφληση Ιούνη, τα επιδόματα κανονικών αδειών και καύσιμα.

Το Συνδικάτο, πέρα από την καταβολή των δεδουλευμένων, προβάλλει το αίτημα για ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ