Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Στο πρόγραμμα του Διημέρου ξεχωρίζει η πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη στο Καρπενήσι. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η κατασκήνωση του Διημέρου για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου. Στο χώρο της κατασκήνωσης και στις γύρω περιοχές θα απλωθεί ένα πρόγραμμα πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, επισκέψεων και εκδηλώσεων για την Ιστορία της περιοχής και τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης τη δεκαετία του '40.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949) και εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την κατάληψη του Καρπενησίου από τον ΔΣΕ, καθώς και στα τραγούδια του ΔΣΕ και της ΕΑΜικής Αντίστασης. Στο πλαίσιο γνωριμίας με την Ιστορία της περιοχής θα πραγματοποιηθεί επίσης εκδήλωση για τον χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821, με αφορμή τη Μάχη του Κεφαλόβρυσου, που δόθηκε το 1823 στο Καρπενήσι. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο των Κορυσχάδων και σε άλλες περιοχές - ορόσημα της δράσης του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ενώ καταρτίζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό βέβαια με τα καθιερωμένα παραδοσιακά και λαϊκά γλέντια.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα λειτουργήσει και παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με δικό της πλούσιο πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org