Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μη λείψει κανείς!

Δέκα μέρες προεκλογικής μάχης έμειναν μέχρι τις 7 Ιούλη, που ανοίγουν οι κάλπες. Και σ' αυτές τις δέκα μέρες βάζουμε τον πήχη ψηλά, για να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.

Δίνουμε μια σκληρή μάχη για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, είτε στα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων, της συνέχισης της αντιλαϊκής επίθεσης και των μνημονίων, είτε στα αζήτητα της αποχής.

Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στους εργαζόμενους είναι σαφές:

Είτε θα δώσουν άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για όλη τους την αντιλαϊκή πορεία όλα αυτά τα χρόνια, είτε θα στηρίξουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε σταθερά και διαχρονικά απέναντι σε αυτήν την πολιτική.

Είτε θα δώσουν λευκή επιταγή στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης με έναν συσχετισμό αρνητικό για το λαό, με αλλαγή σκυτάλης στη διακυβέρνηση, είτε θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που την επόμενη μέρα θα βρεθεί στα σίγουρα στον αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης.

Είτε θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που διαβεβαιώνουν την εργοδοσία, τους επιχειρηματικούς ομίλους για νέα προνόμια, για μεγάλα κέρδη και νέα επιχειρηματικά σχέδια, την ίδια στιγμή που καλούν το λαό να υπομένει θυσίες διαρκείας και τον προειδοποιούν για «δύσκολους» και «ανηφορικούς» δρόμους, είτε θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, που καλεί το λαό να περάσει στην αντεπίθεση με σημαία του τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

Είτε θα δώσουν δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση και σε επίδοξους συνεταίρους, όπως το ΠΑΣΟΚ, που δηλώνει ανοιχτά ότι θα την στηρίξει, είτε θα δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, σε κάθε κυβέρνηση των μονοπωλίων. Που παλεύει για να έρθει ο λαός στην εξουσία, να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.

Είτε θα ενισχύσουν κόμματα μιας χρήσης, χρήσιμα για το σύστημα, που αύριο θα τα βρουν απέναντί τους έτσι ή αλλιώς, ή θα στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μόνη σίγουρη επιλογή στην πλευρά του λαού.

Πρέπει να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει ούτε μια απουσία στις κρίσιμες αυτές εκλογές. Να εξασφαλίσουμε άδειες από την εργασία, να αλλάξουν προγραμματισμοί, για να βρίσκονται όλοι στα πόστα τους στις 7 Ιούλη.

Κακά τα ψέματα: Τα αφεντικά, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες έχουν «δεμένο τον γάιδαρό τους» για την «επόμενη μέρα». Είναι σίγουροι ότι θα έχουν μια κυβέρνηση στα μέτρα τους, όπως είναι και η σημερινή. Είναι σίγουροι ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τα στηρίγματά τους, όποια κι αν είναι η μεταξύ τους διαφορά. Είναι «χαλαροί» γιατί είναι σίγουροι - κι αυτό φάνηκε στην πρόσφατη συνέλευση του ΣΕΒ - ότι οι σχεδιασμοί τους είναι ήδη στα «προγράμματα» τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «χαλαρότητα» λοιπόν όλων των παραπάνω είναι ένας ακόμα λόγος για να μη δείξει καμιά χαλαρότητα ο λαός και ειδικά όσοι ψήφισαν το ΚΚΕ, έστω και σε μία κάλπη από τις τρεις του περασμένου Μάη.

Η στάση χαλαρότητας για το λαό σε αυτές τις συνθήκες θα αποδειχτεί λάθος ασυγχώρητο την επόμενη μέρα. Οσο ήσυχοι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την πολιτική που θα ακολουθηθεί από την επόμενη κυβέρνηση, τόσο πιο μαζικά πρέπει να φτάσουν στις κάλπες για να στηρίξουν το ΚΚΕ οι εργάτες, οι άνεργοι, που περίμεναν το καλοκαίρι για να βρουν έστω και μια δουλειά του ποδαριού στα σκλαβοπάζαρα του τουρισμού και τώρα η «σεζόν» γίνεται εμπόδιο ακόμα και για να ψηφίσουν.

Εδώ και τώρα πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε υπόνοια σκέψης ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και ειδικά το ποσοστό και οι ψήφοι του ΚΚΕ είναι προδιαγεγραμμένα. Κανένας δεν πρέπει να σκεφτεί ότι η δική του ψήφος δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ.

Αξίζει να γίνει κάθε προσπάθεια, να κατανικηθούν δυσκολίες και εμπόδια ώστε να πέσει στην κάλπη έστω και ένα παραπάνω ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Δεν περισσεύει λοιπόν κανείς! Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια, για να είναι όλοι παρόντες σε αυτήν τη μεγάλη μάχη. Για να μη βρεθεί ούτε ένας που θα μετανιώσει την επόμενη μέρα, επειδή δεν έκανε το «κάτι παραπάνω» για την ενίσχυση του Κόμματος.Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ