Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησαν οι απολογίες των χρυσαυγιτών

Ξεκίνησε χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η απολογία του χρυσαυγίτη Ι. Αγγου. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη είχε καλέσει τους 18 κατηγορούμενους χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να παρουσιαστούν στο Εφετείο για να απολογηθούν, ανακοινώνοντας ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων δεν θα ακολουθήσουν αλφαβητική σειρά, αλλά ανά υπόθεση. Ετσι, χτες, στο εδώλιο κάθισαν οι Ι. Αγγος, Αν. - Μάρ. Αναδιώτης, Ι. Καζαντζόγλου, Ελπ. Καλαρίτης, Ι. - Βα. Κομιανός, Κ. Κορκοβίλης, Αν. Μιχάλαρος, Γιώργ. Πατέλης, Γιώργ. Ρουπακιάς, Γιώργ. Σκάλκος, Γιώργ. Σταμπέλος, Αθ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Αριστ. Χρυσαφίτης. Δεν προσήλθαν οι Γιώργ. Δήμου (έχει αποχωρήσει από την ΧΑ καταγγέλλοντας απειλές για τη ζωή του), Στ. Σαντοριναίος, Λέων Τσαλίκης, Χρ. Τσακανίκας.

Ο χρυσαυγίτης Ιωάννης Αγγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα αναδείχθηκαν στο δικαστήριο, ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτέμβρη 2013 ειδοποίησε μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης πως ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας βρισκόταν με φίλους στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ι. Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της ΤΟ Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερό του Ι. Καζαντζόγλου και αυτός τον πυρηνάρχη Γ. Πατέλη. Αυτός ειδοποίησε τον περιφερειάρχη Ιωάννη Λαγό.

Να σημειωθεί ότι χτες, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του αντιφασίστα μουσικού Γιώργο Ρουπακιά, που εμφανίστηκε και αυτός χτες στο δικαστήριο. Ο χρυσαυγίτης είναι σε κατ' οίκον περιορισμό σχεδόν τρία χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ