Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια συναυλία που αγγίζει μνήμες και συναισθήματα

Μια συναυλία με πολιτικά - κοινωνικά τραγούδια που αγγίζουν συλλογικές μνήμες και συναισθήματα θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης στην Πάτρα, την Τρίτη 25 Ιούνη, στις 21.30 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Ο τίτλος της συναυλίας είναι δανεισμένος από τον Μενέλαο Λουντέμη: «Σπείρε αγάπη κι ας μη θερίσεις. Ετσι, για να μοσκοβολάει ο κόσμος»!

Σπουδαίοι Ελληνες συνθέτες, όπως Θεοδωράκης, Λεοντής, Λοΐζος, Μικρούτσικος, Ξαρχάκος, Λάγιος, καθώς και μεγάλοι μας ποιητές, Ρίτσος, Βάρναλης, Μπουρμπούλης, σε κορυφαίες στιγμές συνάντησής τους. Με ανάλογο περιεχόμενο θα ακουστούν και κάποια τραγούδια αφοπλιστικής δύναμης από τη γειτονική Κάτω Ιταλία.

Οπως σημειώνεται, «η ενορχηστρωτική κατεύθυνση θα μπορούσε να περιγραφεί ως λυρική, με στόχο την πιο εσωτερική προσέγγιση όλων αυτών των γνωστών μελωδιών.

Η αισθαντική φωνή της Αννης Ονουφρίου συναντιέται με την πλούσια, λαϊκή φωνή του Κώστα Τριανταφυλλίδη - καθένας χωριστά έχει να επιδείξει μια καλλιτεχνική διαδρομή ήθους και υπέροχης επικοινωνίας με το κοινό.

Το μικρό οργανικό σύνολο αποτελείται από πολύ καλούς μουσικούς - σολίστες (τσέλο, κλαρινέτο, πιάνο, κρουστά, με εναλλαγές και φλάουτου - μαντολίνου)».

Συντελεστές: Αννη Ονουφρίου (τραγούδι), Κώστας Τριανταφυλλίδης, (τραγούδι), Σταύρος Παργινός (τσέλο, μαντολίνο), Ευγενία Πανταζοπούλου (φλάουτο - κλαρινέτο), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο, ενορχήστρωση).


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org